Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kampsportutøver dømt - mishandlet samboeren

I flere måneder mishandlet kampsportutøveren samboeren. Da hun var nær ved å dø, hindret han henne fra å kontakte lege.

DØMT: Mannen møtte i Oslo tingrett, hvor han ble dømt for den omfattende mishandlingen. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
DØMT: Mannen møtte i Oslo tingrett, hvor han ble dømt for den omfattende mishandlingen. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer

En kampsportutøver er i Oslo tingrett dømt til fem år og fire måneders fengsel for omfattende og grov mishandling av sin samboer. Hendelsene fant sted over flere måneder i 2018 og 2019.

Den fornærmede kvinnen forklarte i retten at det hele startet med at hun ble svært forelsket i den nå dømte mannen. Forholdet utviklet seg imidlertid raskt til et mareritt.

15 slag i ansiktet

Allerede tidlig kom det trusler og verbal krenkelse. kampsportutøveren begynte etter hvert også å vise voldelige tendenser. Det første fysiske tilfellet kom ifølge dommen våren for to år siden, da han dyttet henne så hun falt. Paret hadde da vært sammen noen få måneder. Herfra eskalerte volden kraftig.

I tingrettens dom beskrives en rekke tilfeller både på reiser i utlandet og hjemme i Norge. To av de groveste hendelsene fant sted i leiligheten til samboerparet.

- Ved et tilfelle kastet han henne ned på sengen, og slo henne hardt minst 15 ganger i ansiktet slik at det pep i ørene hennes og hun «så stjerner». Volden medførte blant annet hjernerystelse, lysømfintlighet, brukket nese, blåmerker og hevelser. Skadepotensialet var betydelig, heter det i dommen.

BENDTNER: Niklas Bendtners kjæreste Philine Roepstorff forteller om voldsdommen til Nicklas Bendtner. Video: Dplay / Rødt Kort Vis mer

Tynntarmen sprakk

Bare en måneds tid seinere brukte mannen kneet da han utøvde vold mot kvinnen. kampsportutøveren traff henne i magen med så stor kraft at tynntarmen sprakk.

- Til tross for at fornærmede kastet opp grønn masse, hadde synlig vondt, og gjentatte ganger ba om hjelp til å ringe ambulanse, tok han fra henne telefonen, unnlot å ringe ambulanse og forhindret henne i flere timer å oppsøke lege. Ubehandlet ville skaden vært dødelig, skriver retten.

Kort tid etter ble mannen anmeldt og pågrepet.

Trusler og tvangsfôring

Volden var ifølge dommen bare en liten del av det kvinnen ble utsatt for av samboeren. Mannen skal også ha kommet med jevnlige trusler. Da hun ville gjøre det slutt med samboeren, skal han blant annet ha sluppet et glass i gulvet og sagt «det er bedre at jeg knuser glasset».

Utøveren har ifølge dommen også tømt vin på samboeren, og tvangsfôret henne med mat.

- Volden, frihetsberøvelsen, truslene og den fysiske og verbale krenkingen fremstår samlet som ledd i systematisk mishandling av NN. Fornærmede har som følge av dette levd under et regime preget av kontinuerlig utrygghet og frykt for vold, trusler og psykisk trakassering, heter det i dommen.

SJOKKERENDE: Bokseren, Billy Joe Saunders, delte en video i sosiale medier som har skapt sinne. Video: All of the belts / Rødt Kort. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Anker dommen

Mannen erkjente ikke straffskyld for grov mishandling, da han møtte i retten. Samtidig forklarte han at det fornærmede sier om hendelsene ikke er riktig, og at det er hun som har utøvd vold mot ham.

I dommen kommer det også fram at det er gjort vurdering av hvorvidt mannen kan ha fått påført kronisk hodeskade som følge av flere år med kampsport. Det slås fast at han har flere symptomer som tyder på dette, men at han likevel er strafferettslig tilregnelig.

FORSVARER: Advokat Alexander Greaker (t.v.). Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FORSVARER: Advokat Alexander Greaker (t.v.). Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Hans forsvarer, advokat Alexander Greaker, sier til Dagbladet at hans klient har anket dommen.

- Han er uenig i domsresultatet og anker over bevisbedømmelsen, sier Greaker.

I tillegg til mishandlingen av samboeren, ble mannen dømt for å ha utøvd vold mot en billettkontrollør på bussen, flere tilfeller av trusler, brudd på besøksforbud, oppbevaring av nesten 100 gram cannabis og kjøring i beruset tilstand.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!