Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kampsportutøver siktet i koffertdrapssaken

To menn og en kvinne framstilles for varetektsfengsling i dag.

SPERRET AV: Likfunnet ble avdekket etter at et vitne så mennene frakte en koffert mot skogen bak Ammerud skole.
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SPERRET AV: Likfunnet ble avdekket etter at et vitne så mennene frakte en koffert mot skogen bak Ammerud skole. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn (24 og 26) og en kvinne i starten av 20-årene framstilles i dag for varetektsfengsling, siktet for å ha drept en 35 år gammel mann. Liket av mannen ble funnet i en koffert på Ammerud i Oslo fredag i forrige uke.

De to mennene godtar å bli varetektsfengslet, mens kvinnen ber om å bli løslatt. De er alle siktet for drap eller medvirkning til drap.

- Hun nekter straffskyld etter siktelsen og begjærer seg løslatt, sier advokat Heidi Ysen, kvinnens forsvarer, til Dagbladet.

Kvinnen er ikke tidligere straffedømt.

Den siktede 24 år gamle mannen innrømmer å ha stått bak drapet.

- Han har erkjent at han har begått et drap, sier advokat Unni Fries til Dagbladet.

UNDERSØKELSER: Åstedet ble sperret av etter likfunnet fredag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UNDERSØKELSER: Åstedet ble sperret av etter likfunnet fredag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Mannen står registrert som innehaver av et reklamebyrå, men det er lite som tyder på at det har vært særlig aktivitet i selskapet. Han er tidligere dømt for vold og trusler mot tre polititjenestemenn, og vold mot en privatperson.
 
Den siktede 26-åringen har forklart politiet at han var i leiligheten der mannen ble drept, og at han hjalp til med å frakte ham vekk, men nekter for å ha medvirket til et drap.

- Han har vært med på å frakte bort en koffert, men han erkjenner ikke at han har deltatt i selve drapet, ei heller i parteringen, sa hans forsvarer Benedict de Vibe til NTB i helga.

Mannen er kampsportutøver. I november i fjor ble han siktet for å ha skutt en person i magen, men han er ikke domfelt for dette.

De to siktede mennene ble pågrepet av politiet på stedet der kofferten ble funnet.

De tre siktede er alle av norsk opprinnelse og skal være bekjente av hverandre. De framstilles for varetektsfengsling kl. 13, 14 og 15. Ytterligere to personer var siktet i forbindelse med drapet, men ble lørdag kveld løslatt og sjekket ut av saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart