Kamptolken Muradi har fått oppholdstillatelse i Norge

- Dette har jeg ventet på så lenge.

FÅR BLI: : Afghanistan-tolken Faizullah Muradi har fått innvilget oppholdstillatelse i Norge. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FÅR BLI: : Afghanistan-tolken Faizullah Muradi har fått innvilget oppholdstillatelse i Norge. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den afghanske kamptolken Faizullah «Faiz» Muradi (22) ble i slutten av mai hentet av politiet og kastet ut av landet. Nå har han fått beskjed om at han har fått oppholdstillatelse.

- Jeg er utrolig glad nå. Jeg kan ikke engang beskrive hvor glad jeg er, sier Muradi til Dagbladet halvannen time etter at han har fått beskjeden om at han får bli i Norge. .

22-åringen søkte asyl i Norge fordi han tjenestegjorde som kjempende tolk i den norske ISAF-styrken. Han fortalte til Dagbladet at han ble truet på livet av Taliban og derfor måtte flykte til Norge. Men søknaden ble avslått, og Muradi ble sendt ut av landet.

Utsendelsen skapte mye debatt, og til slutt besluttet Justisdepartementet at Muradi likevel skulle få sin søknad behandlet i Norge. Muradi kom tilbake til Norge i juni mens UDI behandlet søknaden på nytt.

- Jeg tror myndighetene har innsett at jeg er i fare i mitt eget hjemland. Jeg anses av Taliban å være en landsforræder. Derfor vil jeg takke regjeringen for å ha innvilget oppholdstillatelse, selv om det skulle ha skjedd for et år siden. Jeg er uansett lykkelig, sier Muradi.

Han ønsker å takke sine mange støttespillere som har hjulpet ham i denne saken.

- Jeg ville nok aldri ha kommet til Norge hvis det ikke var for dem. Jeg er særlig takknemlig for støtten jeg har fått av veteranene, sier Muradi.

Og i kveld er det duket for feiring.

- Vi skal ha en liten fest her i Mandal i kveld, og så blir det en større fest ved en senere anledning, sier 22-åringen.