Kampusch-kidnapping skal granskes på ny

Gjennomgås av «kalde spor»-spesialister.

GRANSKES PÅ NY: Kidnappingen av Natascha Kampusch skal granskes på nytt. Her ankommer hun Gardermoen med fly fra Wien. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
GRANSKES PÅ NY: Kidnappingen av Natascha Kampusch skal granskes på nytt. Her ankommer hun Gardermoen med fly fra Wien. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eksperter fra USAs føderale politi FBI kan bli bedt om å bistå østerrikske myndigheter i en ny gransking av kidnappingen av Natascha Kampusch. Kampusch ble bortført i 1998 og greide ikke å rømme før i 2006.

Et utvalg i nasjonalforsamlingen i Wien har gransket bortføringen, og mener de ansvarlige myndighetene gjorde seg skyldige i grove feil. Etterforskere tok ikke saken alvorlig nok og opptrådte uprofesjonelt, framholdt utvalget torsdag.

- Utvalget anbefaler overfor innenriksdepartementet og justisdepartementet at etterforskningen av Kampusch-saken gjennomgås av «kalde spor»-spesialister. Det bør hentes inn slik ekspertise fra utlandet, het det videre.

De østerrikske parlamentarikerne peker på FBI i USA og kriminalpolitiet i Tyskland som mulige bistandsytere. Kommisjonen, som besto av representanter fra alle partier i nasjonalforsamlingen i Wien, understreker at den er enstemmig i sine anbefalinger.

En ny gransking betraktes som nødvendig, fordi det stadig blir satt fram nye rykter og konspirasjonsteorier om Kampusch-saken. Blant annet er det reist tvil om kidnapperen Wolfgang Priklopil, som begikk selvmord da han ble avslørt, var alene om bortføringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer