Breivik prøvde å sende «ekteskapskontrakt»

Kamuflerte ideologisk skrift som kontaktannonse

Instruerte kvinnelig støttespiller til å spre boka «Den nordiske stat».

SAKSØKER: Terrorist Anders Behring Breivik (37) har saksøkt staten fordi han mener soningsregimet hans strider mot menneskerettighetene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SAKSØKER: Terrorist Anders Behring Breivik (37) har saksøkt staten fordi han mener soningsregimet hans strider mot menneskerettighetene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Terrorist Anders Behring Breivik kamuflerte et ideologisk skrift som en kontaktannonse, i et forsøk på å få det igjennom brevkontrollen. Det kommer fram i retten i dag.

Flere tusen brev

Regjeringsadvokat Fredrik Sejersted fortsetter sitt innledningsforedrag i Skien fengsel, der Borgarting lagmannsrett behandler søksmålet Breivik har anlagt mot staten.

Breivik hevder at Den europeiske menneskerettskonvensjons artikkel 8 er brutt under soningen hans. Artikkelen omhandler retten til privatliv, og terroristen mener brevkontrollen han er underlagt, strider mot bestemmelsen.

37-åringen har sendt og mottatt flere tusen brev i tida han har sittet i Ila og Skien fengsel, hvorav noen hundre er stoppet, hovedsakelig pga. at de anses som forsøk på å bygge høyreekstreme nettverk, slik han beskriver i sitt såkalte manifest.

Smiley

Sejersted og kollega Marius Emberland søker å vise at brevkontrollen er helt rettferdiggjort, og legger fram eksempler på brev som er stoppet. Ett av dem er utformet som en kontaktannonse og har tittelen «En nasjonalsosialistisk kontaktannonse. Ekteskapskontrakt» og er adressert til en kvinnelig kontakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer