– Kan aldri glemme Mette-Marit

Eks-kjæresten i ny bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekskjæresten til Mette-Marit bidrar i en ny bok som kommer i høst. Mannen tror at han aldri kommer til å glemme kvinnen som nå blir landets neste dronning.

– Det er umulig. Hver gang jeg ser meg rundt inne i en butikk ser jeg ansiktet hennes på forsiden av et ukeblad. Det går ikke å lukke øynene for sånt. Jeg må avfinne meg med at jeg aldri blir ferdig med henne, sier 46-åringen fra Lillestrøm til Romerikes Blad.

Mannen har tidligere konsekvent nektet å svare på utallige henvendelser fra media. Nå velger han å lette litt på sløret. For å skåne seg selv ønsker 46-åringen å være anonym.

– Jeg har ufrivillig havnet i en situasjon som knapt nok noen annen her i landet har vært i. Det har vært veldig slitsomt. Til tider har jeg følt meg som fritt vilt. Det er mange år siden jeg fikk journalistene langt opp i halsen, sier han.

Gitt fra seg bilder

I høst kommer to bøker om kronprinsesse Mette-Marit. I en av dem, skrevet av Dagbladet-journalistene Tommy Fossum og Frode Hansen, har 46-åringen valgt å bidra.

– Det har vært viktig for meg å få fram min versjon av hvordan dette egentlig var. Rykter og snakk har det vært mer enn nok av. Jeg ser fram til at min historie blir kjent, sier han.

Lillestrøm-mannen sier han ikke får penger for å snakke i boka. Noen bilder har han imidlertid gitt fra seg. Også andre personer har fotografier av det tidligere paret.

HÅND I HÅND: Haakon valgte Mette-Marit som kone og Norges fremtidige dronning. Foto: SCANPIX
HÅND I HÅND: Haakon valgte Mette-Marit som kone og Norges fremtidige dronning. Foto: SCANPIX Vis mer

– Det var alltid noen med fotoapparat også på den tida, sier han til Romerikes Blad.

Selv velger 46-åringen å rømme landet når boka blir lansert i begynnelsen av oktober.

– I løpet av få dager reiser jeg på en tre ukers ferietur. Jeg skal utenlands.

Skulle gifte seg

Lillestrøm-mannen og Mette-Marit Tjessem Høiby var kjærester og samboere på midten av 90-tallet. De traff hverandre gjennom felles kjente på nattklubben Kristiania i Oslo. En stund bodde de sammen i hans blokkleilighet i sentrum av Lillestrøm.

De var forlovet og gikk med bryllupsplaner. Meningen skal ha vært å reise til Las Vegas for å gifte seg.

– Hvorfor det ble slutt har jeg ikke lyst til å snakke om.

Da Mette-Marit forlovet seg med kronprins Haakon, ble ekskjæresten litt overrasket:

– Men det kom ikke som noe stort sjokk på meg. Gjennom media var jeg jo kjent med at de allerede var et par. Og jeg vet at Mette-Marit som oftest får det som hun vil. Derfor trodde jeg innerst inne ville gå den veien.

I dag har ekssamboeren bare godt å si om det som engang var kvinnen i hans liv.

– Det er bare superlativer. Ikke et vondt ord, sier han.

Om han har hatt kontakt med kongehuset eller Mette-Marit de siste årene, vil 46-åringen ikke svare på.

(ANB)