- Kan anrike uran på russisk jord

Putin kan løse Iran-krisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Håpet øker nå om en mulig løsning på krisen mellom Iran og Vesten, etter uttalelser Russlands president Vladimir Putin kom med i et møte med den tyske forbundskansleren Angela Merkel i kveld.

- Et av de store problemene er anrikelsen av uran. Vi har foreslått for våre iranske samarbeidspartnere at vi etablerer et felles anrikelsesprogram på russisk territorium. Vi har fått ulike tilbakemeldinger på forslaget. En av dem kom fra det iranske utenriksministeriet, og de avviste ikke muligheten for et slikt samarbeid, uttalte Putin ifølge AP.

Dersom Russland kan overvåke den iranske anrikelsen av uran, vil de kunne sikre at prosessen gjøres slik at det radioaktive materialet bare kan brukes til energiproduksjon, og ikke atomvåpen, slik stadig flere nå frykter.

- Dere kommer til å angre

Mandag kveld ble det i tillegg klart at Kina, USA, Russland, Storbritannia, Frankrike og Tyskland vil innkalle til et hastemøte i det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) den 2. februar, om Irans atomprogram.

Diplomater fra stormaktene, som møttes i London, uttalte også at det er enighet om at Iran må avvikle sitt atomprogram, skriver AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer