Tiltalt for drap på sju barn:

Kan avsløre sykepleierens mørke hemmelighet

Spedbarn etter spedbarn døde ved Chester sykehus i England. I ei dagbok fant politiet en post-it-lapp som kan avsløre hvem som sto bak.

«JEG ER OND»: I Letbys dagbok fant politiet flere post-it-lapper, blant annet denne hvor hun har skrevet «jeg er ond, jeg gjorde dette». Foto: NTB
«JEG ER OND»: I Letbys dagbok fant politiet flere post-it-lapper, blant annet denne hvor hun har skrevet «jeg er ond, jeg gjorde dette». Foto: NTB Vis mer
Publisert

Hun ble pågrepet allerede i 2018, men ble løslatt etter kort tid. Bevisene holdt ikke. Nå, fem år seinere, venter britiske Lucy Letby på sin dom.

33-åringen har siden juli i fjor sittet på tiltalebenken, anklaget for å ha drept sju spedbarn på Chester sykehus hvor hun jobbet. Blant politiets funn er en post-it-lapp som ble funnet i kvinnens dagbok.

«Jeg er ond, jeg gjorde dette», sto det på den grønne lappen.

Uforklarlig barnedød

Hun var ansatt ved sykehuset sør for Liverpool i ti år, og snakket blant annet varmt om arbeidsplassen sin. Ifølge The Independent jobbet den tiltalte kvinnen på en avdeling som tar vare på barn som er født for tidlig.

- Jeg liker å se at de gjør framskritt og gi støtte til både barna og deres familier, sa Letby i et intervju med lokalavisa etter at hun startet.

Noen år seinere begynte spedbarn på sykehuset å dø i større omfang enn vanlig. Politiet ble koblet inn i all hemmelighet etter at dødstallet hadde nærmet seg 20 bare på ett år, mens flere viste uforklarlige symptomer.

- Det var grusomt

Letby ble flere ganger mistenkt og pågrepet, men løslatt hver gang. I retten har tilhørere fått høre om en ansatt som av aktor ble beskrevet som ondsinnet. Selv nekter 33-åringen for å ha tatt livet av noen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer