Oslo:

Kan be Oslo-folk holde seg hjemme

Både byråden og helseministeren sier at det kan bli aktuelt med enda flere tiltak i hovedstaden.

TUNGT ÅR: Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), forteller hva som har vært det verste med corona-året i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Tirsdag innførte Oslo-byrådet rødt i nivå i alle skoler og barnehager. Alle innendørs fritidsaktiviteter for barn og unge ble også stengt.

Dersom smitten fortsetter å stige til tross for de nye tiltakene kan det bli aktuelt med enda mer inngripende tiltak, skriver VG.

Helsebyråd Robert Steen (Ap) sier til avisa at man må se til andre europeiske byer som har vært i en tilsvarende situasjon for å få et bilde av hvilke tiltak som kan gjenstå i Oslo.

– Det kan bety stenging av såkalte én-til-én-tjenester. Det inkluderer blant annet stenging av frisører, tannleger, fysioterapeuter og blomsterforretninger, sier Steen ovenfor avisa.

Tiltakene blir derimot ikke innført med det aller første:

– Da må vi se en ytterligere intensivering av både smitteutviklingen, og kanskje først og fremst et mer alvorlig belegg på sykehusene. Hele oppdraget som er gitt til oss under pandemien, er å slå ned viruset for å beskytte helsevesenet, sier Steen til VG.

Dagens smitteverntiltak i Oslo gjelder foreløpig fram til 25. mars.

Vurderer ytterligere innstramminger

Overfor Avisa Oslo sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) at det kan bli aktuelt å gjøre ytterligere innstramminger i hovedstaden.

– Portforbud har vi ikke planer om å innføre, men man kan for eksempel be folk om å holde seg hjemme til visse tider av døgnet. Da tror jeg at de fleste vil etterleve dette uten at vi innfører det som en lov.

Han understreker at dette er noe de må vurdere i samarbeid med byrådet og nasjonale helsemyndigheter.

VURDERER OSLO-TILTAK: Helse- og omsorgminister Bent Høie (H) sier at det kan bli aktuelt med nye innstramminger for hovedstaden. Foto: Berit Roald / NTB
VURDERER OSLO-TILTAK: Helse- og omsorgminister Bent Høie (H) sier at det kan bli aktuelt med nye innstramminger for hovedstaden. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

– En krevende tid

Fredag opplyste Oslo kommune at det ble registrert 352 nye smittetilfeller i kommunen det siste døgnet. Det er ny smitterekord i hovedstaden.

– Dette er en krevende tid. Nå trenger vi at absolutt alle bidrar mot viruset og at vi står sammen, sa Steen til Dagbladet tidligere på dagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer