Meteoren over Østlandet:

- Kan beholde meteoritten selv

Nå jobber forskerne på spreng for å finne restene av romsteinen. De ønsker hjelp fra publikum.

ROMSTEINJAKT: Morten Bilet, talsperson for Norsk meteornettverk, håper meteoritten som er antatt å befinne seg i Lier skal bli funnet, slik at romstein nummer 17 skal kunne bli stilt ut på Naturhistorisk museum. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skulle du være så heldig å finne deler av meteoritten som slo ned et sted på Østlandet i helga, er du rettmessig eier av steinen(e).

- De som finner deler av meteoritten, kan beholde dem selv, sier Tor Aslesen, astrofysiker, talsmann for Norsk meteornettverk og leder for Norsk Astronomisk Selskap, til Dagbladet.

Likevel oppfordrer han til at man registrerer delene hos Naturhistorisk museum i Oslo.

- En slik registrering og typegodkjenning vil ta tid, men dersom museet ønsker å beholde dem, vil finneren få «markedspris», sier astrofysikeren.

Jobber på spreng

Natt til søndag kunne folk observere en uvanlig stor meteor på himmelen over store deler av Østlandet. Norsk meteornettverk jobber nå på spreng for å finne ut nøyaktig hvor delene av romsteinen har landet.

I løpet av helga har de analysert og gjennomgått flere videoer og bilder av det uvanlige fenomenet, som ble observert på himmelen natt til søndag.

– Våre foreløpige analyser estimerer lokasjonen til å være over skogsområdet mellom Lier og Modum, kommenterte Anne S. Lycke, administrerende direktør i Norsar, på NORSARS nettside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer