Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan bestemme seg for å sende flere soldater til Afghanistan i dag

General har bedt Barack Obama om ytterligere 40 000 soldater.

FREDSPRISVINNER BARACK OBAMA:  Må bestemme seg for om han skal øke antall amerikanske soldater i Afghanistan eller ikke. Foto: SCANPIX
FREDSPRISVINNER BARACK OBAMA: Må bestemme seg for om han skal øke antall amerikanske soldater i Afghanistan eller ikke. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| I formiddag ble USAs president Barack Obama tildelt Nobels fredspris.

Senere i dag, skal han sette seg ned sammen med sin stab og diskutere om den militære strategien i Afghanistan skal  endres. General Stanley McChrystal har ifølge CNN bedt om ytterligere 40 000 soldater for å nedkjempe Taliban og al-Qaida i landet.

Vil vurdere strategien først
Men før Obama tar stilling til ønsket fra generalen, vil han diskutere om de skal endre strategien.

- Presidenten er veldig bestemt på at han ønsker å gjøre dette i riktig rekkefølge. Altså ikke først bestemme seg for antall soldater, og så legge en strategi etterpå, men å gå igjennom dette nøye, sier pressetalsmann for Det hvite hus, Robert Gibbs til CNN.

Obama har denne uka hatt tre av fem planlagte møter angående strategien i Afghanistan. Blant annet et møte med sjefen for det amerikanske forsvaret, som la fram deres argumenter for å øke antall soldater i Afghanistan betydelig.
Mener Obama må si ja
Både republikanere og demokrater i Kongressen mener Obama bør høre på ønskene fra general McChrystal, og gi ham de soldatene han trenger for å utføre oppdraget.

- Jeg tror presidenten blir nødt til å høre på general McChrystal, sier demokraten Ike Skelton fra Missouri.

Han mener det handler om nasjonens sikkerhet.

Vi har hastverk
Krigen i Afghanistan har krevd livet til 865 amerikanske soldater og 570 allierte soldater, og støtten i folket i USA er svekket betydelig de siste to årene. Men republikanere bekymrer seg nå over at Obama bruker tid på å vurdere situasjonen på nytt.

- Det er ganske tydelig at tiden ikke er på vår side. Vi er nødt til å handle med nødvendig hastverk, sier senator og tidligere presidentkandidat John McCain.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling