Kan betale bøter i 808 år

Jens P. Heyerdahl trues med hytte-bøter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Industri- og finansmannen Jens P. Heyerdahl riskerer 1500 kroner i uka i bøter hvis det viser seg at han har utbedret området rundt hytta i Risør, skriver Agderposten i dag.

Bøtene kan komme i forbindelse med riving av en gammel hytte, bygging av ny samt en brygge. Byggesakssjef Arild Mathisen sier til avisa at Heyerdahl har satt opp murer, trapper og platting mellom hytta og bryggen. Dette arbeidet er ikke med de godkjente planene.

Heyerdahl på sin side mener at Mathisen klarerte arbeidet i en samtale i desember 2000. Uansett ser Risør kommune på arbeidet som brudd på byggeforbudet i strandsonen, og saken skal opp til behandling i teknisk hovedutvalg like over påske. Rådmannen fraråder ifølge Agderposten at Heyerdahl får dispensasjon, og foreslår heller at den tidligere Orkla-sjefen fjerner de ulovlige arbeidene innen 1. juli i år. Hvis det ikke skjer, kan Heyerdahl få ukesbøter helt til området er tilbakeført til slik det var før murene, trappene og plattingen ble satt opp.

Ifølge 2002-likningen har Heyerdahl en formue på 63.1 millioner kroner. Blir det ukesbot på 1500 kroner så tar det drøye 42 000 uker før formuen er brukt opp.

<B>TRUES MED BØTER: Ikke bare er han kastet ut av Orkla-bygget. Nå trues Jens P. Heyerdahl med bøter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer