Russland-etterforskningen:

Kan bevise kontakt med WikiLeaks

Spesialetterforsker Robert Muellers kontor sier for første gang at de kan bevise kommunikasjon mellom Roger Stone og WikiLeaks, skriver CNN.

SIKTET: Tidligere rådgiver for USAs president, Donald Trump, er siktet i Russland-etterforskningen. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais
SIKTET: Tidligere rådgiver for USAs president, Donald Trump, er siktet i Russland-etterforskningen. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dokumenter etterforskere har beslaglagt, kommer det fram kommunikasjon mellom Stone og Guccifer 2.0, et nettalias brukt av den russiske militære etterretningen GRU, og WikiLeaks, skriver CNN fredag.

Muellers etterforskere har tidligere anklaget Stone for å ha prøvd å komme i kontakt med WikiLeaks' Julian Assange i et forsøk på å finne ut hva Assanges hackere visste om Demokratene i forkant av 2016-valget. At denne kontakten har funnet sted, mener etterforskerne at de kan bevise.

Munnkurv

Fredag har en føderal dommer ilagt den vanligvis frittalende Stone delvis munnkurv i alt som kan knyttes til den pågående etterforskningen. Verken Stones forsvarere eller vitner og påtaleansvarlige får komme med kommentarer som kan påvirke potensielle jurymedlemmer.

Stone er Donald Trumps tidligere rådgiver og har vært en venn av presidenten i mange år. 66-åringen er tiltalt for å ha løyet til Kongressen, for å ha påvirket vitner og for å ha motarbeidet rettsvesenet i forbindelse med kontakten med WikiLeaks. Kjennelsen fra dommer Amy Berman Jackson kommer etter at Stone har stått fram i flere intervjuer og slaktet Mueller og hans etterforskningsteam.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer