Savnede Arne Odd Torgersen:

Kan bidra til å løse gåten

Politiet utelukker ikke at funnet av levninger i Mandal kan stamme fra savnede Arne Odd Torgersen. Nå avslører Torgersens slektning at hun har avgitt DNA-prøver til politiet.

SPORLØST FORSVUNNET: Arne Odd Torgersen forsvant sporløst for 64 år siden. Et funn av levninger i Mandal gir håp om at han endelig er blitt funnet. Foto: NTB Scanpix
SPORLØST FORSVUNNET: Arne Odd Torgersen forsvant sporløst for 64 år siden. Et funn av levninger i Mandal gir håp om at han endelig er blitt funnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 64 har Arne Odd Torgersen fra Mandal i Vest-Agder vært sporløst forsvunnet. Denne måneden ble det gjort funn av levninger inne i to brune gummistøvler, samt rester av et våpen i Mandal.

Torgersen er den eneste som er meldt savnet i området, og politiet utelukker ikke at det kan være han som er funnet.

Onsdag fortalte politistasjonssjef Anne Margrethe Ruud til Dagbladet at våpenet er blitt sendt til Kripos for videre undersøkelser, mens levningene er sendt til Oslo universitetssykehus.

DNA-prøver

Politiet håper blant annet på svar på om det finnes DNA på levningene. Dersom det gjør det, åpner Ruud for at politiet kan sjekke DNA'et opp mot slektningers DNA.

Da Dagbladet snakket med forfatter Gunlaug Nøkland, som har skrevet bøker om forsvinningssaken, fortalte hun at han trodde at politiet måtte lete i gamle arkiver for å i det hele tatt finne slektninger av Torgersen. Han bodde nemlig i fosterhjem, opplyste hun.

Nå har imidlertid Torgersens kusine, Elin Sodeland (75), kommet med et bidrag som kan vise seg å bli nyttig. Til Fædrelandsvennen forteller hun at hun har avgitt DNA-prøver til politiet i håp om at disse kan matche DNA fra knoklene som er funnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer