Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnede Arne Odd Torgersen:

Kan bidra til å løse gåten

Politiet utelukker ikke at funnet av levninger i Mandal kan stamme fra savnede Arne Odd Torgersen. Nå avslører Torgersens slektning at hun har avgitt DNA-prøver til politiet.

SPORLØST FORSVUNNET: Arne Odd Torgersen forsvant sporløst for 64 år siden. Et funn av levninger i Mandal gir håp om at han endelig er blitt funnet. Foto: NTB Scanpix
SPORLØST FORSVUNNET: Arne Odd Torgersen forsvant sporløst for 64 år siden. Et funn av levninger i Mandal gir håp om at han endelig er blitt funnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 64 har Arne Odd Torgersen fra Mandal i Vest-Agder vært sporløst forsvunnet. Denne måneden ble det gjort funn av levninger inne i to brune gummistøvler, samt rester av et våpen i Mandal.

Torgersen er den eneste som er meldt savnet i området, og politiet utelukker ikke at det kan være han som er funnet.

Onsdag fortalte politistasjonssjef Anne Margrethe Ruud til Dagbladet at våpenet er blitt sendt til Kripos for videre undersøkelser, mens levningene er sendt til Oslo universitetssykehus.

DNA-prøver

Politiet håper blant annet på svar på om det finnes DNA på levningene. Dersom det gjør det, åpner Ruud for at politiet kan sjekke DNA'et opp mot slektningers DNA.

Da Dagbladet snakket med forfatter Gunlaug Nøkland, som har skrevet bøker om forsvinningssaken, fortalte hun at han trodde at politiet måtte lete i gamle arkiver for å i det hele tatt finne slektninger av Torgersen. Han bodde nemlig i fosterhjem, opplyste hun.

Nå har imidlertid Torgersens kusine, Elin Sodeland (75), kommet med et bidrag som kan vise seg å bli nyttig. Til Fædrelandsvennen forteller hun at hun har avgitt DNA-prøver til politiet i håp om at disse kan matche DNA fra knoklene som er funnet.

- Denne saken har ligget i bakhodet i alle år og vært til sorg for familien, forteller Sodeland.

Familiens håp

Familien håper at Torgersen nå er funnet, og at de kan få en grav å gå til.

- Det hadde vært godt. Vi får vel aldri svar på hva som skjedde, men om det er Arne Odd er dette likevel en avslutning, sier Sodeland til avisa.

Torgersen var mistenkt for å ha stjålet et Krag Jørgensen-gevær da han forsvant. Nettopp det er en av grunnene til at forfatter Nøkland nå øyner håp for at Torgersen endelig er blitt funnet.

- Det er interessant at det er funnet rester av et gevær. Det er et av bevisene som er mest troverdige.

Håper Torgersen er funnet

Det var Kjell Norli som fant levningene og hodeskallen på eiendommen sin. Han forteller at han selv har eid en Krag Jørgensen-rifle og at han kjente igjen mekanismen og lukkearmen på geværet ved siden av levningene.

- Alle spor peker på at dette er Torgersen. Jeg håper det er han som er funnet. Han hadde fortjent en grav, sier Norli.

Teoriene om hvorfor og hvordan Arne Odd Torgersen forsvant, kan du lese her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media