Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan binde strømprisen på 30 øre i ti år

Nå er det mulig å binde strømmen til lave priser. Men det er industrien som har mest å tjene på plussgrader og høy kraftproduksjon

 Billig strøm:  Den varme vinteren gir lave strømpriser i Norge. Foto: Hans A Vedlog
Billig strøm: Den varme vinteren gir lave strømpriser i Norge. Foto: Hans A Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Nå er strømprisene på et behagelig nivå for forbrukerne, sier analytiker John Brottemsmo i Bergen Energi til Finansavisen.

Mildvær i kombinasjon med et kraftig fall i kullprisen og økt tilbud av vann- og vindkraft har presset strømutgiftene nedover.

- Vi får henvendelser nærmest daglig om å inngå fremtidskontrakter, og det er et veldig gunstig tidspunkt å sikre seg på, sier Brottemsmo.

 Spotprisen på kraftbørsen Nordpool var 25 øre pr. kilowatt i går, mens snittprisen for januar de siste ti årene har vært 33 øre, skriver Finansavisen.

- For kontrakter mellom 2015 og 2024 ligger snittprisen på rett under 30 øre, minus nettleie og avgifter, sier Brottemsmo.

For halvannet år siden kunne industrien inngå en tiårig kontrakt for 37 øre pr. kilowatt ifølge Finansavisen.

Dermed er den lave prisen godt nytt for industrien. Kraftinsentive virksomheter foretrekker nemlig lange avtaler - noe det nå er store penger å spare på.

Ikke like billig for privatpersoner Til tross for at prisene og bindingstiden er svært gode for industrien, er det ikke like mye å hente for privatpersoner.

Ifølge Konkurransetilsynets kraftprisoversikt er det rimeligste alternativet akkurat nå Utekveikja Energi, hvor prisen er 41,6 øre per kilowatt, med et forbruk på 30.000 KWh over 3 år dersom du er bosatt i Oslo.

Flere nyheter Spar 10.400 kroner i året med varmepumpe Kan dette gi dyrere strøm i vinter? Mindre vann enn vanlig i kraftmagasinene

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media