Kan bli 10 grader kaldere

Nå gjelder det å nyte finværet mens du kan.

BADENYMFE?  Da gjelder det å benytte sjansen de neste dagene. Allerede til helgen snur været. Foto: Marianne Skaug
BADENYMFE? Da gjelder det å benytte sjansen de neste dagene. Allerede til helgen snur været. Foto: Marianne Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Nå gjelder det å nyte finværet mens du kan. Etter uker med usedvanlig varmt vær på usedvanlig mange steder går vi kaldere tider i møte fra helgen av.- Vi vil se et stort fall i temperaturene. Det kommer på litt forskjellig tidspunkt på forskjellige steder i Sør-Norge. Verst blir det i Oslo og det sentrale Østlandet. Her synker temperaturen drastisk fra fredag til lørdag, det kan bli på så mye som 10 grader kaldere i Oslo, sier statsmeteorolog Bjart Eriksen ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.no.

Byger og regn Det blir ikke bare kaldere - det blir også regn.

- Temperaturfallet skyldes først og fremst skyer og byger som skygger for sola og gir mindre varme. Vi kan periodevis vente oss veldig kraftig nedbør. Nedbøren er også med på å senke temperaturen fordi det kjølige vannet kjøler ned lufta, forklarer han.

Også på Sør- og Vestlandet vil temperaturene synke.

- På Sørlandet vil vi også få et fall i temperaturene fra fredag til lørdag, men det blir en litt mykere overgang enn i Oslo. Hvis vi tar utgangspunkt i Kristiansand så venter vi en nedgang i temperaturen på 4-5 grader. I Bergen og på Vestlandet ser det ut til at temperaturfallet kommer noe senere, kanskje på lørdag, men mer sannsynlig på søndag. Overgangen blir enda litt mindre enn på Sørlandet, sier Eriksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer