Johnson & Johnson-vaksinen satt på pause:

Kan bli 12 uker forsinkelse

Tirsdag opplyser det amerikanske farmasiselskapet Johnson & Johnson at de utsetter utrulling av vaksiner til Europa. Det kan påvirke den norske vaksineplanen.

FORSINKELSE: Johnson & Johnson-vaksinen er satt på pause. Det kan bety vesentlig forsinkelse i vaksineringen her hjemme, sier Line Vold i FHI til Dagbladet. Video: Vegard Kruger / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske farmasiselskapet Johnson & Johnson utsetter utrulling av vaksiner til Europa, opplyser de tirsdag i en pressemelding. Dette gjøres etter samtaler med amerikanske og europeiske helsemyndigheter.

Avdelingsdirektør Line Vold i FHI sier at det i utgangspunktet skal komme i underkant av en million doser av vaksinen i juni.

- Dersom vaksinen blir satt på vent lenge, eller at den går ut av vaksinasjonsprogrammet, så vil det i verste fall kunne medføre i størrelsesorden 8-12 ukers forsinkelse. Dersom det blir en slik forsinkelse vil det hovedsakelig være tilbud om vaksine til de mellom 18 og 45 som blir forsinket, sier Vold.

Avdelingsdirektøren sier til Dagbladet at pausen vil ha liten innvirkning på vaksineplanen de nærmeste ukene, men at det først er til sommeren at man potensielt kan merke forsinkelsen.

- Det er viktig at man undersøker om det er en årsakssammenheng før man trekker en konklusjon, sier hun.

- På riktig vei

Tirsdag opplyste FHI til Dagbladet at første leveranse med Janssens coronavaksine er allerede i Norge. De ankom tirsdag - en dag før tiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer