Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan bli aktuelt å utvide drapssiktelsen

Politiet i Kristiansund sier det kan bli aktuelt å utvide siktelsen mot den 23-årige kvinnen fra Smøla fra forsettlig til overlagt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble den 23-årige kvinnen som er siktet for å ha drept Kim Eirik Salmela Farstad (6) varetektsfengslet i fire uker.

- Vi er godt fornøyd med kjennelsen. Vi har vist at det er skjellig grunn til mistanke, sier politiinspektør Johan Petter Iversen ved Nordmøre politidistrikt til Dagbladet.no.

Ifølge Iversen vil politiet nå prioritere den tekniske etterforskningen. Og det kan bli aktuelt å skjerpe siktelsen mot 23-åringen:

- Det kan bli aktuelt å utvide siktelsen til overlagt drap, sier Iversen i ettermiddag.

Det skal ha kommet inn en rekke anmeldelser mot kvinnen som nå er siktet for drapet. Iversen mener det er for tidlig å si om politiet har sett alvorlig nok på disse anmeldelsene.

Forsvarer forbannet

Den foreløpige obduksjonsrapporten ble klar i dag, og rettsmedisinerne konkluderer med at 6-åringen ble kvalt til døde. Kvinnens forsvarer, advokat Steinar Wiik Sørvik, sier han ennå ikke har sett rapporten.

- Jeg samtykket i varetektsfengslingen for å sikre meg at avhørene blir gjort på en ordentlig måte. Jenta er meget ressurssvak, og jeg vet ikke om det beste er å fengsle henne, sier Wiik Sørvik.

Den drapssiktede kvinnen har ikke tilstått drap, men hun har forklart at hun la hendene rundt halsen på ham og at han deretter ble livløs. Advokat Wiik Sørvik kritiserer i ettermiddag politiets handlingsmåter i denne saken.

- Jeg er mildt sagt forbannet over at politiet setter 6-åringens død i forbindelse med barnedrapene i Kristiansand, sier Wiik Sørvik.

Kvinnen sitter nå i avhør i Kristiansund, men vil i løpet av ettermiddagen eller kvelden bli overtført til kretsfengselet i Molde. Retten la ned brev- og besøksforbud i to uker, og en uke uten tilgang til aviser eller kringkasting.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling