Tiltak revurderes tirsdag:

Kan bli anbefalt lettelser for noen

I Oslo-regionen har mange levd med inngripende tiltak i over ei uke, og søndag kveld ble ytterligere kommuner omfattet etter nye tilfeller av mutert virus. Tirsdag skal tiltakenes framtid i de enkelte kommunene revurderes.

MUTERT VIRUS: Dette sier assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet Espen Nakstad om restriksjonene for de berørte kommunene på Østlandet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden et utbrudd av det muterte viruset i Nordre Follo fredag for ei uke siden fikk alarmen til å gå, innførte regjeringen i løpet av ei helg svært strenge og inngripende restriksjoner i Oslo og nærliggende kommuner.

Kommunene som er underlagt tiltakene er delt inn «ring 1» og «ring 2», som seint søndag kveld fikk ytterligere tilskudd etter utbrudd i Halden og flere kommuner i Østfold. Enkelte av smittetilfellene har vist seg å være den britiske og mer smittsomme mutasjonen.

Tiltakene som nå har vært gjeldende i svært mange kommuner på Østlandet den siste tida, skal revurderes av FHI, Helsedirektoratet, statsforvalteren og kommunene tirsdag.

Åpner for lettelser

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til Dagbladet TV at det nå etter helgas utvikling i Østfold både er snakk om et eldre utbrudd - utbruddet i Nordre Follo - og et nyere utbrudd i Halden.

- Derfor må man sette seg ned i morgen, ut fra kunnskap om hvor smitten faktisk er og ut ifra hva risikobetraktningene faktisk er, og se på hvilke kommuner som bør opprettholde nivå 1 eller nivå 2, eller om noen bør på et lavere nivå fordi det ikke er stor risiko for spredning i disse kommunene, sier Nakstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer