Kan bli avgifter på elbil

Regjeringen vil ikke lenger frede fordelene elbilene har, for mer enn ett år av gangen. Nå frykter Zero det er slutt.

FRYKTER ELBILAVGIFT: Regjeringen vil ikke si noe om hvor lenge elbilene vil beholde dagens fordeler. Om få år kan dermed elbileiere måtte forholde seg til avgifter de til nå har vært skjermet for. Det sier Gøril Andreassen,i Zero, som på bildet viser fram en multi-fuel Volvo V70. Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet
FRYKTER ELBILAVGIFT: Regjeringen vil ikke si noe om hvor lenge elbilene vil beholde dagens fordeler. Om få år kan dermed elbileiere måtte forholde seg til avgifter de til nå har vært skjermet for. Det sier Gøril Andreassen,i Zero, som på bildet viser fram en multi-fuel Volvo V70. Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helt siden elbilene først kom på markedet, har de batteridrevne bilene vært skjermet for alle avgifter. I stedet har elbileiere hatt solide fordeler som lav engangsavgift og rett til å kjøre i kollektivfeltet.

Frykter avgifter Over tid har det vært spekulert på hvor lenge himmelen vil fortsette å være skyfri for elbileiere. Etter at statsbudsjettet ble lagt fram for en måned siden, ble det klart at elbileiere slipper unna avgiftene også for neste år.

Men nå frykter miljøorganisasjonen Zero at regjeringen har skumle planer om å fjerne fordelene, og fortviler over sprikende signaler fra regjeringen.

- Etter at regjeringen la på avgift på biodiesel for to år siden, er folk bekymret for når de vil fjerne fordelene for elbiler. Dette må regjeringen nå rydde opp i og skape forutsigbarhet, sier Gøril Andreassen i Zero til Dagbladet.

Sprikende signaler Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa gikk i forbindelse med statsbudsjettframleggingen ut og ga tydelige signaler om at elbilene var sikret avgiftsfrihet helt fram til 2015.

- Det jeg er glad for, er den forutsigbarheten som nå ligger fram til 2015, sa Kleppa, ifølge Teknisk Ukeblad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer