Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan bli avslørt av hår-prøver

Kriminalpolitiet håper en DNA-test kan medvirke til å løse mysteriet rundt drapet på drosjesjåfør Thomas Knutsen (24) i Nittedal for snart to uker siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet kjenner til, har etterforskerne bestemt seg for å ta hårprøver av 22- og 21-åringen, som er siktet etter drapet.

Det er grunn til å tro at de siktede vil måtte samtykke, fordi begge nekter enhver befatning med ugjerningen natt til forrige onsdag.

Bakgrunnen for at politiet ønsker hårprøver for DNA-tester, er trolig at det er funnet interessant organisk materiale i forbindelse med de nitide og langvarige undersøkelsene kriminalteknikerne fra Kripos har gjort på og rundt åstedet i Nittedal.

Nitidig arbeid

Aktuelle objekter som etterforskerne gjerne finner på åsteder, er hår, blod og spytt, avsatt for eksempel fra sigarettstumper.

Har omstendighetene, som endte med at Knutsen ble skutt, startet med en rolig diskusjon, er det ikke utenkelig at det er blitt røyka, og at en sneip fra gjerningsmannen er blitt liggende igjen, på eller ved drapsstedet.

Drapet trenger nødvendigvis ikke ha vært planlagt, men utviklet seg fra en krangel. Er det tilfelle, er det lite sannsynlig at en gjerningsmann har unnlatt å etterlate spor - eller hatt mulighet og tid til å «rydde» opp etter seg etter at Knutsen var drept.
En DNA-test i dette tilfellet kan imidlertid ta tid, etter det Dagbladet får opplyst. Det er allerede nå grunn til å tro at påtalemyndigheten vil be om forlenget fengsling, når den foreløpige fristen på to uker går ut for de siktede.

Overfor Dagbladet blir det imidlertid understreket at en DNA-test like gjerne blir foretatt for å utelukke en mistenkt fra mistanke.

Samtidig er det klart at Romerike politidistrikt, som leder etterforskingen av drapet, har koblet kollegene i Oslo inn i saken på grunn av et ran mot en bensinstasjon i Munchs gate i Oslo sentrum på nyåret.

Bakgrunnen for at denne ranssaken plutselig er blitt interessant, er at 21-åringen, som sitter varetektsfengslet i drapssaken, arbeidet på denne Statoil-stasjonen.

Den er en såkalt drosje-stasjon, åpen dag og natt, og benyttes ofte av drosjesjåfører, men visstnok ikke av Knutsen.

10. januar ble 21-åringen ranet, mens han altså var på jobb. Etter det Dagbladet får opplyst, er det snakk om fire menn med finlandshetter som gjennomførte ranet på en brutal måte.
Mulige gjerningsmenn er ikke pågrepet. Saksdokumentene blir nå gjennomgått på nytt. 21-åringen har ikke vært på jobb etter at overfallet ble meldt.

Etterforskerne i drapssaken undersøker sjølsagt om det kan ligge et motiv for drapet på Knutsen i omstendighetene rundt det anmeldte overfallet - uansett hva som ligger bak.

Ingen våpenfunn

Det skal ikke være beslaglagt våpen under ransakingene etter arrestasjonene av 22- og 21-åringen. Begge er siktet for et våpentyveri utenfor Fredrikstad før drapet i Nittedal.

En pistol som ble stjålet, kan være identisk med en av dem som er blitt avbildet i Dagbladet denne uka i forbindelse med et intervju med 22-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media