Kan bli avslørt av tatovering

Vitner mener Petter Tharaldsen (33) tok av seg finlandshetta utenfor Munch-museet. Den ransdømte 33-åringen kan bli avslørt på grunn av en tatovering på halsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet kjenner innholdet i det politiet mener er hovedbevisene mot Munch-siktede Petter Tharaldsen som ble varetektsfengslet i fire uker på onsdag.

Politiet mener han kjørte fluktbilen som ranerne brukte.

Tharaldsen er gjenkjent av vitner blant annet på grunn av tatoveringen han har på venstre side av halsen. Han har fått tatovert tallkombinasjonen «585» som betyr 14 karat gull, 585 tusendel med fint gull i legeringen.

Tok av seg hetta

Tre personer deltok i ranet like etter klokka 11.00 søndag 22. august i fjor.

En 37-åring fra Østfold er siktet for å ha levert fluktbilen, en Audi S4, til ranerne.

Politiet mener ranerne forberedte ranet i Monrads gate, en stille sidegate like ved Munch-museet. Ifølge politiet fikk ranerne fluktbilen like før kunstkuppet.

Politiet skal ikke ha tekniske spor som knytter Petter Tharaldsen til kunstranet, men vitner skal ha sett ham i forbindelse med ranshandlingen.

Ifølge Dagbladets opplysninger mener vitner at Tharaldsen har tatt av seg finlandshetta en liten stund.

Vitner har i avhør fått se bilde av Tharaldsen, og peker ham ut som sjåfør av ransbilen. Det er usikkert om vitnene også har sett tatoveringen.

Så tatoveringen

Munch-ranerne parkerte fluktbilen ved Sinsen tennisklubb og sprøytet bilen med et pulverapparat.

Politiet er usikre på om ranerne deretter brukte en eller to fluktbiler til. Etterforskerne har fått flere observasjoner av biler i stor fart.

Ett vitne Dagbladet har snakket med, er sikker på at Tharaldsen var innom en bensinstasjon på Alnabru rundt tre timer etter ranet.

Han kjørte da en BMW som sto registrert på et familiemedlem, og var sammen med to andre menn.

-  Jeg så seinere bilde av ham i avisa da han ble tatt for Aker Brygge-ranet, og er helt sikker på at det var ham. Han hadde en tatovering på halsen med tallene 585. De tok seg god tid med å riste mattene bak i bilen, og jeg reagerte på at de virket anspente, sier vitnet, som har blitt avhørt av politiet.Politiet stoler på opplysningene fra vitnet, skal ha sikret seg overvåkingsbilder fra Esso-stasjonen, og undersøker nå om de to andre mennene kan knyttes til ranet. Vitneobservasjonen er viktig for politiet fordi den knytter Tharaldsen til andre menn etter ranet.

Nekter avhør

Petter Tharaldsens forsvarer, advokat John Arild Aasen, sier han ikke kjenner Dagbladets opplysninger ut fra sakens dokumenter.

-  Min klient stiller seg fortsatt helt uforstående til siktelsen. Han har fortsatt ikke forklart seg til politiet, fordi han ikke har fått tilstrekkelig tilgang til dokumentene i saken, sier Aasen.

Politiadvokat Morten Hojem Ervik vil ikke kommentere noe som berører etterforskningen.

TATOVERT: Petter Tharaldsen.