Kan bli avslørt når som helst

LARVIK (Dagbladet): Politiet kan allerede ha avhørt gutten som kvalte Kristin Juel Johannessen. Han kan bli avslørt når som helst, men etterforskerne frykter det kan ta tid før gutten pågripes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og BERNT BLOMQUIST

- Vi har mange hundre etterforskningsskritt å foreta oss. Akkurat nå ser det ikke ut til at vi står foran en snarlig pågripelse, sa Kripos-førstebetjent Gunnar Hanssen til Dagbladet i går ettermiddag.

Andre som kjenner etterforskningen fra innsiden er betydelig mer optimistiske enn Kripos-førstebetjenten. De regner med at drapsmannen er identisk med føreren av crossmotorsykkelen, og at gjerningsmannen som kvalte Kristin er en ung gutt.

Optimisme

Det er i høyeste grad optimisme som preger etterforskningen.

Både de svært konkrete og mange vitneutsagnene, tipsflommen - over 500 tips - og det faktum at kriminalteknikerne raskt kom til åstedet, gjør at politietterforskerne regner med at det bare er snakk om kort tid før drapsmannen er pågrepet.

Kriminalpolitiet har også sikret tekniske bevis. De har også en rekke klare vitneutsagn, som entydig peker i én retning - moped-gutten.

Klappjakt

Til tross for en enorm medieomtale og en kolossal interesse i lokalsamfunnet, har gutten på moped ikke meldt seg.

Politiet har allerede avhørt flere som er blitt utpekt som mulig gjerningsmann.

Felles for de politiet har fått tips om, er at de kjører lett crossmotorsykkel og er unge.

- Vedkommende som vi har etterlyst, har ikke meldt seg. Personen kan være identisk med en mistenkt, sier Tove Nissen-Sollie.

Lokal gjerningsmann

Bare i Vestfold er det registrert flere tusen lette motorsykler og mopeder. Politiet er allerede i gang med å undersøke Biltilsynets registre.

Men etter det Dagbladet erfarer, er politiet mer enn rimelig sikre på at gjerningsmannen ikke kommer langveis fra.

Etterforskningen er konsentrert til drapsstedet, bygdene omkring og i retning mot byene Larvik og Sandefjord.