Kan bli betal-TV om tre år

TV 2 som en gratis reklamefinansiert TV-kanal kan være historie når det digitale bakkenettet er bygget ut om tre år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye nettet vil øke distribusjonen til konkurrentene, og TV 2 frykter kanalen kan miste store reklameinntekter, melder Aftenposten.

- Vi har rett til å ta oss betalt ifølge de konsesjonene vi har, sier konsernsjef Rune Indrøy til Aftenposten.

Kanalen er svært usikker på hvordan TV-seerne vil reagere på en eventuell avgift, og ledelsen teller nå på knappene.

- Det er mulig at en del seere vil reagere negativt. Det kan lett skje, sier Indrøy. Han uttaler at det er for tidlig å si hvor stor prisen på TV 2s betal-TV kan bli, men antar en pris godt under NRK-lisensen.

NRK styrkes

Fredag leverte Norges Televisjon inn søknaden om å bygge ut og drive det digitale bakkenettet i Norge. Bak NTV står NRK, TV 2 og Telenor, og de første tv-seerne vil kunne ta inn TV-kanalene over det digitale nettet om litt over ett år. Det vil markere starten på en helt ny TV-hverdag.

Direktør i Statens Medietilsyn, Tom Thoresen, stiller seg uforstående til hvorfor TV 2 skulle ønske å innføre betaling for kanaltilbudene sine.

- De er riksdekkende med store reklameinntekter. Hvis de blir betalings-TV, skulle en tro at seertallene går ned, noe som igjen har betydning for annonseinntektene, sier Thoresen til Aftenposten.

Mens det ennå er uklart om TV 2 vil innføre betal-TV, vil NRK utvilsomt komme styrket ut med det nye digitale nettet. Nå vil det bli svært mye vanskeligere å snike seg unna å betale TV-lisensen, og statskanalen kan regne med flere hundre millioner kroner i ekstra inntekter.

TØFFERE KONKURRANSE: TV 2 frykter konkurrentenes utvidede distribusjon gjennom det nye digitale bakkenettet. - Derfor er betal-TV en mulig løsning for TV 2, sier konsernsjef Rune Indrøy.