KAMPEN OM ALEPPO:

- Kan bli den største massakren av sivile siden andre verdenskrig

FN-krisemøte om Aleppo i dag.

PÅ FLUKT: Siden helga har rundt 16 000 mennesker flyktet fra bydeler i Øst-Aleppo, hvor kampene har vært voldsomme de siste ukene. Øst-Aleppo har vært beleiret siden juli måned, og menneskene i de opposisjonskontrollerte områdene har gjennomlevd forferdelige måneder. Flere flykter at enda mer død og elendighet vil skje de nærmeste ukene, da Syrias president Bashar al-Assad og hans regime er fast bestemt på å få kontrollen over hele Aleppo. Koste hva det koste vil . I dag holder FN krisemøte om Aleppo. Foto: Epa / Scanpix
PÅ FLUKT: Siden helga har rundt 16 000 mennesker flyktet fra bydeler i Øst-Aleppo, hvor kampene har vært voldsomme de siste ukene. Øst-Aleppo har vært beleiret siden juli måned, og menneskene i de opposisjonskontrollerte områdene har gjennomlevd forferdelige måneder. Flere flykter at enda mer død og elendighet vil skje de nærmeste ukene, da Syrias president Bashar al-Assad og hans regime er fast bestemt på å få kontrollen over hele Aleppo. Koste hva det koste vil . I dag holder FN krisemøte om Aleppo. Foto: Epa / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FNs sikkerhetsråd holder i ettermiddag et hasteinnkalt møte om den alvorlige humanitære situasjonen i Aleppo, skriver NTB.

Siden helga har Bashar al-Assads regjeringshær hatt et voldsomt press på den østlige delen av Aleppo, som inntil da ble kontrollert av oppprørerne. Men denne uka har hæren, ved hjelp av massiv bombing fra syriske og russiske fly - samt ulike militsgrupper, tatt kontroll over flere områder av Øst-Aleppo. Opptil 16 000 mennesker har flyktet herfra siden da, ifølge BBC.

- Flere vil flykte

FNs humanitære sjef, Stephen O'Brien vil informere FN i dag. Han sier at de forventer at mange tusen flere mennesker vil flykte hvis kampene fortsetter, og blir enda voldsommere de nærmeste dagene.

O'Brien uttrykker stor bekymring, og kaller situasjonen «dypt alarmerende».

Minst 18 personer ble drept i flyangrep det siste døgnet, melder BBC, i tillegg til at 10 personer døde i et flyangrep i Bab al-Nairab-området i går morges.

- Kan ikke tie

- Frankrike og dets allierte kan ikke fortsette å tie i møte med det som kan bli den største massakren av sivile siden andre verdenskrig, sa François Delattre, Frankrikes FN-ambassadør i går, ifølge NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer