Kan bli drept av folket han elsker

Nestemann på IS sin dødsliste elsker den islamske verden.

NESTEMANN PÅ DØDSLISTA: Detter er trolig Steven Sotloff, i hendene på morderne i Den islamske stat.  REUTERS/Social Media Website via REUTERS TV Scanpix
NESTEMANN PÅ DØDSLISTA: Detter er trolig Steven Sotloff, i hendene på morderne i Den islamske stat. REUTERS/Social Media Website via REUTERS TV Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I videoen som viser den brutale henrettelsen av journalist James Foley, dras et annet gissel inn mot slutten av videoen. Hans navn er Steven Sotloff.

Foleys antatte morder sier at denne mannens liv er avhengig av president Barack Obamas neste trekk i Irak.

Obama har gitt ordre til bombing av posisjonene til IS, Den islamske stat, kalifatet som de ekstremistiske sunni-muslimene har opprettet i store deler av Syria og Irak.

Snakker arabisk - Livet til denne amerikanske borgeren, Obama, avhenger av ditt neste trekk, sier den maskerte mannen, som holder det som etter alt å dømme er Sotloff i kragen i en oransje fangedrakt som er lik den Foley hadde på seg da han ble henrettet.

Amerikanske myndigheter vurderer videoen som autentisk.

Sotloff er en erfaren Midtøsten-journalist som har bodd i den islamske verden i flere år, og snakker arabisk. Han har reist inn og ut av Syria mange ganger, og det var på en tur fra den tyrkiske grensa og inn mot Syrias gamle finanshovedstad Aleppo han ble tatt som gissel. Det var 4. august 2013.

Sotloffs familie valgte å ikke si noe offentlig om gisseltakingen, i det håp at det ville gjøre situasjonen bedre for Steven Sotloff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer