Spania

Kan bli dyrt å feste

Barcelona har innført en ny lov. - Bøtene på 600 euro er for å forårsake alvorlig ordensforstyrrelse, sier byrådslederen i Barcelona.

NY REGEL: En fest utendørs i Barcelona kan ende opp med å bli en dyr fornøyelse. Her fra en fest i juli 2021. Foto: Joan Mateu / AP / NTB
NY REGEL: En fest utendørs i Barcelona kan ende opp med å bli en dyr fornøyelse. Her fra en fest i juli 2021. Foto: Joan Mateu / AP / NTB Vis mer
Publisert

Festene i den spanske byen Barcelona har vokst etter corona-pandemien.

Nå kan man få 600 euro, tilsvarende omtrent 6000 kroner, i bot dersom man forårsaker ordensforstyrrelser. Men det vil være opp til hver enkelt politimann å bestemme hva en anser som ordensforstyrrelse.

Flere internasjonale aviser har omtalt saken, blant annet The Guardian og NewsTimesuk.

- Bøtene på 600 euro er for å forårsake alvorlig ordensforstyrrelse, sa byrådsleder Albert Batlle i en pressekonferanse.

Frem til nå har prisen på en slik bot vært på 60-100 euro, tilsvarende omtrent 600-1000 kroner. I tillegg kunne prisen reduseres med 75 prosent dersom man betalte boten innen 30 dager.

Ifølge politisjef i Barcelona, Pedro Velázquez, fikk 747 personer bøter på 100 euro, eller omtrent 1000 kroner, for å ha drukket på gata i perioden 2-8 august.

I henhold til de nye reglene, vil prisen reduseres kun med 50 prosent dersom man betaler boten umiddelbart.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer