Kan bli ekskludert og bøtelagt

Avsløringen av asyladvokat Terje Tunes virksomhet sender sjokkbølger gjennom Advokatforeningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tune kan bli ekskludert fra det gode selskap, og risikerer også å bli bøtelagt av foreningen. I tillegg kan politiet nå starte etterforskning.

Arild Humlen, som leder foreningens utvalg for asyl- og mottaksrett, sier at saken er unik.

- Det som er avslørt her er grovt på mange områder, og noe av det verste jeg har sett. Hans forhold til foreningen vil bli behandlet, sier Humlen til Dagbladet. Han understreker at de ikke kan akseptere at medlemmer opptrer slik Tune har gjort.

- Kan etterforske

Humlen sitter også som leder av disiplinærutvalget i Advokatforeningen. Han forteller at Tune risikerer å bli ekskludert og bøtelagt. Det er tilsynsrådet for advokatvirksomhet som må se på bevillingen til Tune, og vurdere om den skal inndras.

- Politiet må nå vurdere hva det skal gjøre. Jeg kan ikke forstå annet enn at dette er et forsøk på medvirkning til falsk forklaring, sier Humlen. Økokrim-sjef Einar Høgetveit sier til Dagbladet at de nå skal vurdere saken.

Advokat Trond Olsen Næss i Advokatfirmaet Furuholmen AS sier at han liker avsløringene særdeles dårlig.

- Vi skal nå ha en full gjennomgang av saken sammen med Tune, sier Næss.

- Vi er nødt til å være et seriøst firma, og da kan vi ikke ha noen i firmaet som opptrer useriøst. Vi vil sjekke om det er flere saker dette gjelder, og vi vil bistå myndighetene, sier Olsen Næss.