Birgitte Tengs-drapet:

- Kan bli en lettelse for alle

En mann i 50-åra er siktet for drapet på Birgitte Tengs. Han er også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen.

VIKTIG: Erna snakker om Birgitte Tengs og Tina Jørgensen - sakene. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag denne uka pågrep politiet på Haugalandet en mann i 50-åra.

Han er siktet for drapet på Birgitte Tengs, den 17 år gamle jenta fra Kopervik som ble funnet død 6. mai 1995 på Karmøy. Den siktede er bosatt på Haugalandet, og han har vært del av politiets tidligere etterforskning av drapet på Birgitte Tengs.

Det opplyser politiet i en pressemelding.

Siktede har også status som mistenkt for drapet på Tina Jørgensen. Hun var bosatt i Stavanger og ble funnet drept i en kum ved Bore kirke i Klepp kommune på Jæren 26. oktober 2000.

  • Politiet har varslet en pressekonferanse fredag klokka 12.00. Dagbladet sender direkte fra denne.
FUNNET: Nye bevis til både Birgitte Tangs og Tina Jørgensen - sakene. Video: Dagbladet TV. Vis mer

- Viktig at vi kommer i mål

- Jeg tenker at det er utrolig viktig for de som er nærmeste pårørende til Birgitte Tengs og Tina Jørgensen. Jeg tror det er viktig å bli ferdig med gamle kriminalsaker. Hvis politiet klarer å løse denne saken nå, så kan det bli en lettelse for alle, sier statsminister Erna Solberg om pågripelsen, på besøk i valgboden til Dagbladet fredag.

Dette er saker som har vært mye i mediene.

- Det er viktig at vi kommer i mål, men samtidig er det politiet og påtalemyndigheten som bestemmer om de har gode nok bevis til å ta sakene til retten, sier statsministeren.

- Erkjenner ikke straffskyld

Politiinspektør Unni Byberg Malmin forteller at det har vært to uavhengige etterforskninger av drapene på Birgitte Tengs og Tina Jørgensen.

- Det har likevel vært naturlig for politiet å se etter eventuelle sammenhenger. Mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, var i Stavanger i tidsrommet da Tina Jørgensen forsvant. Dette sammenholdt med andre opplysninger i saken, gjør at han har fått status som mistenkt. Han er avhørt i saken og erkjenner ikke straffskyld, sier Byberg Malmin i politiets pressemelding.

Fare for bevisforspillelse

Dagbladet har vært i kontakt med mannens forsvarer, Stian Kristensen. Han bekrefter at siktede nekter straffskyld.

- Min klient har det vanskelig nå, sier Kristensen.

Forsvareren vil ikke kommentere hvordan pågripelsen foregikk, og han vil heller ikke si om han har representert sin klient tidligere.

Politiet mener det foreligger fare for bevisforspillelse. Derfor vil siktede bli begjært fengslet i fire uker med alle restriksjoner.

Han framstilles i Sør-Rogaland Tingrett, rettssted Sandnes, i dag klokka 14.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer