Lillesand

- Kan bli en skikkelig blåmandag

Kommuneoverlegen i Lillesand er bekymret etter helga.

BEKYMRET: Kommuneoverlegen i Lillesand, Thor-Erling Engemyr, er bekymret etter ei helg med festivaler og private fester i kommunen. Foto: Tore Wuttudal, Samfoto / NTB
BEKYMRET: Kommuneoverlegen i Lillesand, Thor-Erling Engemyr, er bekymret etter ei helg med festivaler og private fester i kommunen. Foto: Tore Wuttudal, Samfoto / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 67.42% Første dose: 77.10%

Kommuneoverlegen i Lillesand, Thor-Erling Engemyr, er bekymret etter ei helg med festivaler og private fester i kommunen.

Til tross for at han gir honnør til arrangørene av festivalen for håndtering av smittevern, medgir han at han er urolig.

- Men jeg blir bekymret, da det var et enormt antall unge voksne i Lillesand i helga, og det kan gi en skikkelig blåmandag dersom noen av dem var smittet med coronaviruset, heter det i ei pressemelding fra kommuneoverlegen.

DETTE SKJER VIDERE: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er optimistisk med tanke på smittesituasjonen inn mot sommere, men sier at det er spesielt én ting som avgjør hvordan høsten blir. Video: Dagbladet Vis mer

Engemyr anmoder unge voksne, vaksinert eller ei, om å ha svært lav terskel for å teste seg i dagene som kommer, dersom de føler seg syke eller opplever nyoppståtte luftveissymptomer.

- Mange unge opplever kun lette symptomer på covid-19, skriver han.

Lillesand kommune følger nasjonale råd og regler. 40 personer er mandag i karantene i kommunen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer