Kan bli Ernas Soria Moria

Soria Moria ble selve symbolet på Jens Stoltenbergs regjeringsprosjekt. Men hvor de borgerlige skal føre sine forhandlinger er enda ikke kjent.

TRADISJONSRIKT:  I juni møtte Solberg konservative partiledere fra hele Norden på Losby Gods utenfor Lørenskog. Konferansehotellet har en lang og tradisjonsrik historie, og Erna er godt kjent i gangene etter møtet tidligere i sommer. Foto: Siv Seglem
TRADISJONSRIKT: I juni møtte Solberg konservative partiledere fra hele Norden på Losby Gods utenfor Lørenskog. Konferansehotellet har en lang og tradisjonsrik historie, og Erna er godt kjent i gangene etter møtet tidligere i sommer. Foto: Siv Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag starter de borgerlige partiene sine sonderingsforhandlinger på et hemmelig sted i Oslo sentrum. Sonderingsforhandlingene finner sted før selve regjeringsforhandlingene, og er regnet som enda tøffere og vanskeligere enn selve regjeringsforhandlingene.

- Selve regjeringsforhandlingene er mer som en sjarmøretappe å regne. Nå skal man finne ut om det i det hele tatt er grunnlag for et regjeringssamarbeid, og alle de vanskelige sakene skal på bordet, forteller Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal til NTB.

Blant saker partiene må bli enige om før de eventuelt skal inn i regjeringsforhandlinger er handlingsregelen, vern av Lofoten, Vesterålen og Senja, innvandrings- og asylpolitikk, bistand og bruk av bompenger.

Forhandlinger Ettersom hvordan sonderingsforhandlingene ender skal alle, eller noen, av partiene på snart inn i regjeringsforhandlinger der de blant annet skal fordele ministerposter. Det er lenge blitt spekulert i hvor forhandlingene vil finne sted, men hvor Ernas Soria Moria vil bli er fortsatt en godt bevart hemmelighet.

Organisasjonen Norske Konferansehoteller lister opp 14 konferansehoteller på det sentrale Østlandsområdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer