Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan bli fast i Madrugada

Madrugada er så glad i vikar-trommis Erland Dahlen at de vurderer å tilby ham likeverdig band-medlemskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du så det kanskje på tv lørdag kveld. Hver gang Madrugada hentet en ny spellemannpris - det ble tre av dem - hadde trioen fra Vesterålen med seg Erland Dahlen på scenen. Og i en av takketalene sa gitarist Robert Burås følgende om trommeslageren:

- Han har reddet bandet. Og det er ikke kødd.

Dagbladet ba i går Burås om å utdype uttalelsen. Da sa han:

- Det er jo ikke slik at Erland reddet oss fra å gå i oppløsning, vi har aldri vært der. Jeg ville bare vise min takknemlighet over at vi har funnet en så dyktig trommis. Alle som driver med rock vet at trommeslagerens rolle er uvurderlig. Sitter ikke grunnbeaten kan du bare glemme resten. Og Erland spiller så bra at han hever nivået vårt. Det er ikke tilfeldig at vi kom med vårt første livealbum etter hans inntreden.

- Mange lurer på om dere kommer til å tilby ham en likestilt posisjon i bandet, i stedet for en uklar status som assosiert medlem?

- I løpet av 2006 blir det tatt en endelig avgjørelse på dette. Men du kan skrive at vi ønsker oss Erland! sier Burås.

Da Dagbladet i går kveld fortalte Erland Dahlen om Burås\' uttalelser, sa han:

- Det var hyggelige ord. Jeg er rørt og beæret. Og jeg ønsker jo selv å fortsette. Men jeg tror vi bør bruke tid på den endelige avgjørelsen. Det er ikke bare-bare å komme inn i et band som har vært så bra, og så sammensveiset, så lenge.

Telemarkingen Erland Dahlen (34) innrømmer at mange er nysgjerrig på hvilken posisjon han egentlig har i Madrugada, og særlig etter at han var med og tok imot spellemannprisene lørdag kveld.

Dahlen ble hentet inn av Madrugada midtveis i innspillingen av «The Deep End», som foregikk i Los Angeles for noe over ett år siden. Han trakterer også slagverket i de fleste opptakene på «Live at Tralfamadore». De to platene har samlet solgt 200|000 eksemplarer bare her i Norge. Madrugada har i tillegg et stort platekjøpende publikum i flere europeiske land.

I tillegg til Madrugada, spiller Erland Dahlen live med Xploding Plastics, Kaada og undergrunnsbandet Kiruna.

SNART FAST?: Erland Dahlen (ytterst t.h.) kan bli tilbudt likeverdig medlemskap i Madrugada. Her er han beskjedent tilstede mens bandet tar imot en av sine tre spellemannpriser sist lørdag. F.v. de faste medlemmene Sivert Høyem, Robert Burås og Frode Jacobsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!