Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan bli forsinket av coronaviruset

Det kan bli lanseringsproblemer for både Xbox og Playstation.

KAN BLI UTSATT: Lanseringen av Playstation 5 kan bli utsatt som følge av coronaviruset. Foto: Let's Go Digital
KAN BLI UTSATT: Lanseringen av Playstation 5 kan bli utsatt som følge av coronaviruset. Foto: Let's Go Digital Vis mer

I forkant av årets julehandel skal etter planen Xbox og Playstation slippe sine nye spillkonsoller, henholdsvis Playstation 5 og Xbox Series X.

De kan nå bli forsinket. Årsaken? Coronaviruset, skriver Business Insider.

Kan bli utsatt

Kina står for produksjonen av store deler av verdens hjemmeelektronikk, og de tiltakene som nå settes i verk for å begrense spredningen av coronaviruset kan hemme produksjonen av spillkonsollene.

Foxconn, som produserer iPhone, har satt arbeidere i karantene, og har overfor Nikkei Asian Review medgitt at viruset kan påvirke produksjonsplanene.

Så også for Microsoft, som står Xbox, og Sony, som står bak Playstation.

Virussituasjonen kan føre til at lanseringen av spillkonsollene blir begrenset, eller i verste fall utsatt.

- Videospillsektorene produserer for øyeblikket, eller er i ferd med å begynne, neste generasjons spillkonsoller for julehandelen 2020. Dersom selskaper holdes stengt i over en måned, vil spillplanene bli utsatt. Nye konsoller kan på samme måte få forsyningsproblemer fra et langvarig opphold, foran deres planlagte lanseringer høsten 2020, lyder det i en vurdering fra investeringsbanken Jefferies Group.

Sju år siden sist

Det betyr rett og slett at de neste generasjonen spillkonsoller, og spillere til disse konsollene, kan bli forsinket.

På tross av at de fleste videospillene lages i Nord-Amerika, Europa og Japan, så er store komponenter outsourcet til Kina.

Lanseringen av de to spillkonsollene er etterlengtet, for det er sju år siden Sony Playstation 4 og Microsoft Xbox One ble lansert.

Når det gjelder coronaviruset har det så langt krevd nesten 600 menneskeliv. Kinesiske myndigheter opplyste torsdag at 28 000 personer er smittet.