Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan bli fri

BERLIN (Dagbladet): Souhaila Andrawes kan i løpet av nærmeste framtid bli benådet og satt fri. Justisdepartementet har sendt saken over til tyske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både uavhengige eksperter og en fengselslege har konkludert med at den palestinske flykapreren er soningsudyktig på grunn av svært dårlig helse. Andrawes er plaget av så vel store fysiske ettervirkninger av skuddsårene sine, som av de psykiske belastningene saken har påført henne.

Hun var eneste overlevende blant de fire palestinerne som kapret et tysk fly høsten 1977. Lufthansamaskinen ble stormet av tyske tropper i Mogadishu. Andrawes ble dømt til 12 års fengsel under maratonrettssaken som ble avsluttet i Hamburg for tre år siden.

Sykehus

For to år siden ble hun overført til soning i Norge, hvor hun bodde sammen med sin familie da hun ble oppsporet og arrestert. Store deler av tida etter hjemkomsten har hun vært innlagt på sykehus.

Dokumentene i saken ble oversatt til tysk like før jul og sendt til Bonn i nyttårsskiftet. Norske og tyske myndigheter avtalte i forbindelse med utleveringen fra Norge at begge land må godkjenne Andrawes eventuelle benådning. Saken skal behandles av både Generalstatsadvokaten i Karlsruhe og Justisdepartementet i Bonn.

Støtte

Rockbandet Bjølsen Valsemølle ga i forrige uke ut en cd med sterk støtte til Souhaila Andrawes. I «Fotsoldaten» heter det at generalene ble tildelt fredspriser og heder, mens Andrawes langsomt må dø i et fangehull.

-Klienten min trengte virkelig oppmuntringen som denne låta innebar for henne, sier advokat Heidi Backe Wiik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media