Valgresultatet i Sverige:

Kan bli klart først onsdag: 300 000 stemmer ikke opptalt

Det er dødt løp mellom de politiske blokkene i Sverige. 300 000 stemmer som ikke blir talt opp før onsdag, kan bli utslagsgivende.

300 000 STEMMER: Resultatet fra det svenske valget kan først bli klart onsdag. For fremdeles er det rundt 300 000 stemmer som ikke er opptalt, og de kommer først onsdag. Her fra stemmtelling i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
300 000 STEMMER: Resultatet fra det svenske valget kan først bli klart onsdag. For fremdeles er det rundt 300 000 stemmer som ikke er opptalt, og de kommer først onsdag. Her fra stemmtelling i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter midnatt søndag var valgresultatet i Sverige fremdeles ikke klart. Det går, slik svenske medier skriver, mot en full «rysare». Det er så godt som dødt løp.

I timene rett før og etter midnatt lå de rødgrønne partiene - Socialdemokraterna, Vänsterpartiet og Miljöpartiet - an til å få 144 mandater.

Alliansen, den borgerlige blokka bestående av Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna og Kristendemokraterna, ligger an til å få 143 mandater.

I Sveriges riksdag er det 349 mandater.

300 000 stemmer

Men fordi det er så jevnt, kan 300 000 stemmer som ikke blir talt opp før onsdag bli utslagsgivende for resultatet.

De fleste av stemmene som ennå ikke er telt, er avgitt av svensker bosatt i utlandet. I tillegg er det en god del forsinkede forhåndsstemmer.

- Det kommer 300.000 stemmer på onsdag. Historisk sett har de vippet litt mer mot de borgerlige partiene, men det er ingenting som tilsier at det også skal skje dette valget, ettersom det er så mye som er endret hittil i den svenske valgmatematikken, sier Frank Hojem, pressesjef i Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) til TV2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer