Meteorologen:

- Kan bli konsekvenser

Det er meldt opp til 60 millimeter regn gjennom kvelden og natta flere steder på østlandet. Meteorologen advarer at det kan skape problemer med både avløp og i trafikken.

REGN: Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for mye nedbør i Vestfold, Telemark og i Agder. Foto: Vidar Ruud / NTB
REGN: Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for mye nedbør i Vestfold, Telemark og i Agder. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Været i Norge nå

Oppdatert for 4 minutter siden

  Det er ingen målestasjoner som rapporterer nå.

  Det er sendt ut farevarsel for nedbør i Vestfold, Telemark og i Agder. Meteorologisk institutt anslår at de kan vente seg voldsomt mye nedbør gjennom kvelden og natta, helt opptil 60 millimeter.

  - Forvarselet varer bare fram til tirsdag morgen, men østafjells vil det regne mye denne uka, sier vakthavende meteorolog, Espen Biseth Granan til Dagbladet.

  Han advarer at nedbøren kan føre til små oversvømmelser i gatene, noe som kan føre til trafikale problemer på Østlandet.

  - Det kan bli konsekvenser med overvann, og det kan påvirke lokale kjøreforhold. De som bor i strøk der det kan bli et problem bør sikre at vannet kan renne ned i avløpene og at slukene ikke er blokkert av blader eller liknende, sier Granan.

  - La bilen stå

  Forsikringsselskapet Tryg forventer at det kan komme flere skader, og ber folk ta sine forholdsregler.

  - Det er spesielt kastevinder og nedbør vi forventer vil gjøre størst skade. Folk har gjerne ikke ryddet inn hagemøblene for sommeren, så vi råder folk til å sikre alt av løse gjenstander utendørs så raskt som mulig. Bind fast trampolinen og rydd inn hagemøbler, parasoller, partytelt og grillen, skriver Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring i en pressemelding.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.