- Kan bli lange køer

Siste helg i vinterferieukene er flere fjelloverganger stengt som følge av sterk vind. Det kan føre til lange køer.

STENGT: Flere fjelloverganger er stengt eller har inført kolonnekjøring som følge av sterk vind lørdag. Her fra Tyinosen på riksvei 53. Foto: Statens vegvesens webkamera.
STENGT: Flere fjelloverganger er stengt eller har inført kolonnekjøring som følge av sterk vind lørdag. Her fra Tyinosen på riksvei 53. Foto: Statens vegvesens webkamera. Vis mer
Publisert

Lørdag morgen sørget uvær for at flere fjelloverganger i Sør-Norge var stengt, og flere vil heller ikke åpne i løpet av dagen.

Årsaken er sterk vind flere steder i fjellet og ifølge meteorolog ser vinden ut til å vedvare hele lørdag.

Trafikkoperatør i veitrafikksentralen vest, Nina Heggernes, advarer om at dette kan føre til lange køer for folk som skal hjem fra vinterferie i fjellet søndag.

Sterk kuling

Ifølge Vegtrafikksentralen Vest ble det innført kolonnekjøring over riksvei 7 Hardangervidda rett etter klokka 3 natt til lørdag. Tidlig lørdag morgen meldte Vegtrafikksentralen at fjellovergangen er stengt.

Også fylkesvei 51 over Valdresflye og fylkesvei 53 Tyin-Årdal er stengt på grunn av uvær. Vegtrafikksentralen opplyser at fylkesvei 53 er midlertidig stengt, mens fylkesvei 51 ikke vil bli åpnet lørdag.

- Her er det mye kastevind. Vinden ligger på 16-17 meter per sekund, men i kastene er det opp mot 20-25 meter per sekund, sier Heggernes.

Også på fylkesvei 50 Hol-Aurland er det kolonnekjøring.

Ifølge vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt, Martin Granerød, er det generelt mye vind i fjellet i Sør-Norge lørdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer