Raymond Johansen:

Kan bli lettelser om to uker

Byrådsleder Raymond Johansen forlenger coronatiltakene i hovedstaden, men varsler samtidig nyheter i slutten av neste uke.

KAN BLI LETTELSER: Byrådsleder Raymond Johansen er fornøyd med utviklingen i Oslo, men understreker at det fremdeles er viktig å gå forsiktig fram. Foto: Berit Roald / NTB
KAN BLI LETTELSER: Byrådsleder Raymond Johansen er fornøyd med utviklingen i Oslo, men understreker at det fremdeles er viktig å gå forsiktig fram. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo kommune har tirsdag forlenget de gjeldende coronatiltakene i hovedstaden fram til og med 27. mai.

Byrådsleder Raymond Johansen varsler imidlertid at trinn 2 i Oslos gjenåpningsplan kan bli aktuelt å innføre når dagens tiltak utgår, altså om drøyt to uker.

Byrådet vil vurdere dette i neste uke, og offentliggjøre planene mot slutten av uka, sier byrådsleder Raymond Johansen.

- Jeg har stor forståelse for at spesielt utelivsbransjen og drivere og brukere av treningssentre er utålmodige nå. Første del av trinn 2 i gjenåpningsplanen ser ut til å ha gått bra, men vi må fortsatt være forsiktige. Hvis smittetallene går i riktig retning bør det være mulig å åpne restauranter, treningssentre, kulturaktører og andre arenaer før mai er omme, sier byrådslederen.

17. MAI: Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, om 17.mai-feiringen under pressekonferansen onsdag 5. mai. Vis mer

Lettelser for videregående

Det innføres imidlertid lettelser for videregående skoler, som kan gå tilbake til gult nivå førstkommende tirsdag.

- Jeg er glad for at smittetallene fortsatt går ned i Oslo. Nedgangen har flatet noe ut så vi må fremdeles gå forsiktig og kontrollert fram, men byrådet mener at det er forsvarlig å holde fast ved planen om å innføre gult nivå i videregående skole neste uke, sier Johansen.

At det startes med massetesting av elever ved de 26 videregående skolene i Oslo, håper han kan bidra til å stanse eventuelle utbrudd før de har ført til omfattende smitte.

Lite smitte

I uke 18 ble det gjennomført 3485 coronatester av elever og ansatte i videregående skole og kun to av disse var positive, skriver Oslo kommune. Smittenivået for 16-19 år er nå fortsatt lavere enn når man innførte rødt nivå høsten 2020.

- Overgangen til gult nivå kombineres med strenge smitteverntiltak i skolene, og jeg vil oppfordre alle ungdommer, foreldre og lærere til å sørge for at smittevernreglene overholdes så vi kan fortsette å holde skolene åpne fram til sommerferien og gå videre med gjenåpningen, sier Johansen.

Også skolebyråd Inga Marte Thorkildsen er fornøyd med utviklingen.

- Trenden for smittetallene blant barn og unge sett under ett er fortsatt nedadgående og den generelle situasjonen er fortsatt positiv med stadig flere vaksinerte og nedgang i antall innleggelser. Når vi nå åpner opp litt og litt må vi nok regne med at vi også får se en liten økning i smittetall, men for aldersgruppen 16-19 skjer det i veldig liten grad smitte i skolen, sier hun og legger til:

- De siste tre ukene har det kun vært ett tilfelle per uke som har hatt skole som antatt smittested mens husstand, ukjent og privat samling er de viktigste.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer