Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan bli løslatt

Politiet vil vurdere å løslate den drapssiktede 18-åringen etter at han i går endret forklaringen sin. Han hevder at han ikke deltok i drapet på Bernt Alfred Lillebo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18-åringen har helt siden pågripelsen for halvannen uke siden hevdet at han deltok i drapet på lik linje med Lillebos 17-år gamle sønn.

Men i går møtte han politiets avhører med følgende påstand: «Jeg skjøt ikke mot Lillebo. 17-åringen avfyrte begge skuddene.»

18-åringen bekreftet imidlertid at han var til stede.

52 år gamle Bernt Alfred Lillebo ble funnet drept på Reinøya i Finnmark tirsdag 4. juli.

Manipulert?

Politiet har trolig lenge trodd at 18-åringen kan ha vært manipulert til å avgi falsk forklaring og tilstå drapet.

Duoen var på flukt i ti dager, og hadde anledning til å planlegge et slikt spill.

I går skrev Dagbladet at 18-åringen kan slippe tiltale for drap, mens 17-åringen risikerer skjerpelse til overlagt drap. Nå er teorien halvveis på vei til å bli bekreftet.

- Men først gjenstår ytterligere avhør og trolig en rekonstruksjon på Reinøya. Dersom vi etter nye avhør konkluderer med at 18-åringens nye forklaring er den mest troverdige, er det aktuelt å løslate gutten. Men ikke før han har deltatt i en eventuell rekonstruksjon på åstedet, sier politiinspektør Kaare Songstad ved Vest-Finnmark politidistrikt til Dagbladet.

17-åringen

Seint i går kveld ble Lillebos 17-år gamle sønn konfrontert med at kameraten hadde endret forklaring. 17-åringen fastholdt likevel at de drepte faren hans med hvert sitt haglskudd.

- Han gikk gjennom hendelsen med politiet på nytt - og kom til samme konklusjon: at begge skjøt, sier Andreassen til Dagbladet.

Han mener at begge guttene var i mental sjokktilstand da de flyktet og snakket om drapet:

- Sett på den bakgrunn er ikke en forklaringsendring oppsiktsvekkende.

  • Politiinspektør Songstad sier til Dagbladet at han tror at det ligger svært sammensatte motiver bak drapet. - Vi kommer til å jobbe mye med motiv denne uka, sier han.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media