Skadd for livet i scooterulykke:

Kan bli nektet millionerstatning etter sju år

Leif Arvid ble skadd for livet i en snøscooterulykke på Finnmarksvidda. Tirsdag møter han forsikringsselskapet i retten.

BLODFLEKK: Pilen til venstre på bildet viser en blodflekk politiet fant på en scooter. En DNA-prøve viste at blodet tilhørte Leif Arvidd Ernstsen.
BLODFLEKK: Pilen til venstre på bildet viser en blodflekk politiet fant på en scooter. En DNA-prøve viste at blodet tilhørte Leif Arvidd Ernstsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

19. januar 2013 forandret livet til Leif Arvid Ernstsen fra Alta seg for alltid.

Sammen med seks kamerater var han på Jotka fjellstue på Finnmarksvidda. Hva som egentlig skjedde er det ingen som vet. Eller rettere sagt: Ingen som vil si. Selv husker han ikke.

Leif Arvid ble nemlig funnet livløs i snøen, noen hundre meter fra fjellstua de bodde på. En annen person var også hardt skadd. Alt tydet på at de hadde vært involvert i en scooterulykke. Han var bevisstløs og hardt skadd. Trolig hadde han blitt påkjørt. Men da politiet hadde kommet seg fra Alta og opp til fjellstua, var det ingen av de fem andre i reisefølge som kunne si hva som hadde skjedd. Alle sa de ikke visste eller husket noe som kunne kaste lys over saken.

Etterforskningsleder Kenneth Nilsen sa til Altaposten at stillheten var «påfallende»

- Hadde dette vært guttunger som hadde vært på en fest på fjellet, havnet i en ulykke og så nektet å snakke med politiet, så er det en ting. Mer her snakker vi om godt voksne folk som man må kunne forvente mer av. At godt voksne folk nekter å samarbeide med politiet er rett og slett tåpelig, sa Nilsen til lokalavisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.