Varmluft fra sør:

Kan bli nesten 30 grader

I løpet av uka strømmer varme luftmasser innover landet fra sør - som vil kunne gi det meteorologen selv beskriver som «sydentemperaturer» flere steder.

VARME I VENTE: Meteorologenes prognoser viser at varme luftmasser vil strømme innover landet fra sør denne uka, noe som vil føre til flere varmegrader, og kanske et behov for en riktig god dukkert - som her på Huk. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VARME I VENTE: Meteorologenes prognoser viser at varme luftmasser vil strømme innover landet fra sør denne uka, noe som vil føre til flere varmegrader, og kanske et behov for en riktig god dukkert - som her på Huk. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Uka starter regntung flere steder - men sommeren, den er slett ikke over.

I løpet av de neste dagene vil nemlig et teppe av varmluft gradvis bre seg oppover landet fra sør, over Østlandet og til dels også videre nordover, ifølge prognosene til vakthavende meteorolog Jon Austerheim ved Meteorologisk institutt.

Han forteller at man kan forvente at gradestokken vil bikke 25 flere steder, og kanskje krype enda litt mer opp etter det.

- Temperaturene vil stige godt, spesielt fra onsdag av, og det er et potensiale for at det blir over 25 grader både Østafjells og i indre strøk ellers i landet, sier Austerheim til Dagbladet.

- Er det dette vi kan kalle sydentemperaturer?

- Når man er opp mot 25 varmegrader, er det vel det, ja. Men dette vil i så fall hovedsakelig gjelde for Østlandet, svarer meteorologen.

Mot 30 grader

Noen ser imidlertid ut til å få det enda hetere. I våre naboland Sverige, Finland og Danmark er det faktisk ventet betydelig varmere vær.

- Torsdag og fredag pumpes det varmluft inn over hele landet, og på Sjælland og Lolland-Falster kan temperaturene fredag komme helt opp på 33 grader, sier den danske vakthavende meteorologen Klaus Larsen til Ekstra Bladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer