Kan bli nødt til å beordre helsepersonell til distrikene

Stengningen av luftrommet over Norge er den alvorligste utfordring akuttberedskapen innenfor helsevesenet noen gang har stått overfor.

STÅR PÅ BAKKEN: Pilot Bo Conneryd i Norsk luftambulanse har rolige dager så  lenge luftrommet over Norge er stengt. Redningshelikoptrene og Luftambulansene står på bakken over hele landet. Foto: Morten Holm / Scanpix
STÅR PÅ BAKKEN: Pilot Bo Conneryd i Norsk luftambulanse har rolige dager så lenge luftrommet over Norge er stengt. Redningshelikoptrene og Luftambulansene står på bakken over hele landet. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Det kan bli aktuelt med beordring av helsepersonell. Vi vil først lytte til hva de forskjellige helseforetakene sier. Dersom situasjonen ikke håndteres tilfredsstillende i distrikene, vil beredsskapslovgivningen tre i kraft, sier assisterende direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet til Dagbladet.

- Det betyr at helsepersonell i vil kunne bli beordret ut i distrikene for å tilfredsstille behovet.

AlvorligStengingen av luftrommet over Norge og våre naboland er den alvorligste akuttberedskapen innenfor helsevesenet noen gang.

- Vi har bedt våre fagfolk innenfor akuttmedisin om å ta en hensiktsmessig vurdering utfra situasjonen. Dette handler om de pasientene som normalt ville bli sendt til større sykehus, sier kommunikasjonsdirektør Tor Harald Haukås i Helse Midt-Norge.

Dette gjelder spesielt hjerteinfarkt, hjerneblødning, kompliserte fødsler og ulykker. Helsemyndighetene vil også møte utfordringen ved å flytte leger og annet helsepersonell ut mot distriktene der folk bor, og ved å bemanne vanlige ambulanser med leger.

Brannvesnet koblet inn- Vi har håndtert dårlig vær som gjør at man ikke kan fly før, men dersom situasjonen er langvarig, må vi se om vi kan flytte ressursene nærmere, sier Haukås til Dagbladet. Han forteller at det handler om både kompetanse og medisinsk utstyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer