Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan bli ny Karadzic-utsettelse

Skal for domstolen i Haag.

TILTALT: Den tidligere bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic skal etter planen for domstolen i Haag seinere denne måneden, men nå frykter flere ytterligere utsettelser i krigsforbrytersaken. FOTO: SCANPIX
TILTALT: Den tidligere bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic skal etter planen for domstolen i Haag seinere denne måneden, men nå frykter flere ytterligere utsettelser i krigsforbrytersaken. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Rettssaken mot den folkemordtiltalte bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic er foreløpig fastsatt til å begynne 21. oktober, men en ytterligere utsettelse kan komme.

Rettens formann, dommer O-Gon Kwon, opplyste under et forberedende rettsmøte i Karadzic-saken i dag at utsettelsen med to dager skyldes administrative forhold.

I september ble rettssaken fastsatt til å begynne 19. oktober.

Forsvarer seg selv
Datoen bygger på den forutsetning at domstolen innen 14. oktober vil avgjøre — og avvise — en anke fra Karadzic om ytterligere utsettelse. Karadzic har krevd enda flere måneder til å forberede sitt eget forsvar, som han skal lede selv. Allerede i sommer sa dommerne at Karadzic hadde hatt nok tid til forberedelser, og at saken var klar til å begynne.

Anken behandles av ICTYs ankedomstol, som er sammensatt av andre dommere enn de som skal behandle og avgjøre Karadzics straffskyld.

MARKERING: Overlevende fra Srebrenica-massakren i Bosnia i 1995, demonstrerte i Sarajevo september, mot avgjørelsen om å fjerne flere punkter fra tiltalen mot tidligere øverstkommanderende Radovan Karadzic. FOTO: SCANPIX
MARKERING: Overlevende fra Srebrenica-massakren i Bosnia i 1995, demonstrerte i Sarajevo september, mot avgjørelsen om å fjerne flere punkter fra tiltalen mot tidligere øverstkommanderende Radovan Karadzic. FOTO: SCANPIX Vis mer

- Dersom ankedomstolen ikke har kommet til en beslutning innen 14. oktober, vil retten måtte vurdere en utsettelse inntil ankedomstolen har tatt sin beslutning, sier O-Gon Kwon.

11 punkter
Karadzic er tiltalt på elleve punkter for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten, inkludert to anklager om folkemord, under krigen i Bosnia-Hercegovina i årene 1992—1995.Blant tiltalepunktene er Karadzics ansvar for den 44 måneder lange beleiringen av Sarajevo, der over 10.000 mennesker ble drept, og massakren på minst 7.500 bosniske muslimer i Srebrenica i juli 1995.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media