Kan bli ny utsettelse for CO2-håndteringen på Mongstad

Ifølge olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

KAN UTSETTE: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen mener Mongstad-prosjektet er krevende og sier det kan være farlig å forhaste den såkalte månelandingen. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
KAN UTSETTE: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen mener Mongstad-prosjektet er krevende og sier det kan være farlig å forhaste den såkalte månelandingen. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) åpner for at regjeringens såkalte månelanding på Mongstad kan bli skjøvet enda lenger fram i tid.

- Dette er mer krevende enn vi først forutsatte. Vi må ikke gjøre dette til et datoprosjekt. Må vi bruke mer tid, så må vi bruker mer tid, sier Riis-Johansen til VG.

Han understreker at CO2-håndteringen ved gasskraftverket på Mongstad dreier seg om krevende industrielle prosesser. Dessuten peker Riis-Johansen på at prosjektet ligger an til å bli svært mye dyrere enn regjeringen opprinnelig så for seg.

I 2006 ble det inngått en avtale med Statoil om bygging av et gasskraftverk på Mongstad hvor CO2-utslippene skulle skilles ut og lagres innen 2014. Ifølge VG er det nå sannsynlig at investeringsbeslutningen knyttet til CO2-håndteringen blir utsatt til neste stortingsperiode.

Lars Haltbrekken, leder i Naturvernforbundet, sier han frykter at utsettelsen er et første skritt mot skrinlegging av hele prosjektet.(NTB)
Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer