Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan bli ny utsettelse for CO2-håndteringen på Mongstad

Ifølge olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

KAN UTSETTE: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen mener Mongstad-prosjektet er krevende og sier det kan være farlig å forhaste den såkalte månelandingen. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
KAN UTSETTE: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen mener Mongstad-prosjektet er krevende og sier det kan være farlig å forhaste den såkalte månelandingen. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) åpner for at regjeringens såkalte månelanding på Mongstad kan bli skjøvet enda lenger fram i tid.

- Dette er mer krevende enn vi først forutsatte. Vi må ikke gjøre dette til et datoprosjekt. Må vi bruke mer tid, så må vi bruker mer tid, sier Riis-Johansen til VG.

Han understreker at CO2-håndteringen ved gasskraftverket på Mongstad dreier seg om krevende industrielle prosesser. Dessuten peker Riis-Johansen på at prosjektet ligger an til å bli svært mye dyrere enn regjeringen opprinnelig så for seg.

I 2006 ble det inngått en avtale med Statoil om bygging av et gasskraftverk på Mongstad hvor CO2-utslippene skulle skilles ut og lagres innen 2014. Ifølge VG er det nå sannsynlig at investeringsbeslutningen knyttet til CO2-håndteringen blir utsatt til neste stortingsperiode.

Lars Haltbrekken, leder i Naturvernforbundet, sier han frykter at utsettelsen er et første skritt mot skrinlegging av hele prosjektet.(NTB)
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media