Kan bli Oslos nye ordfører: Her er Sultans mest kontroversielle uttalelser

Og dette mener han i dag.

BRAKVALG: Miljøpartiet De Grønne (MDG) har gjort et brakvalg i Oslo, og det ser ut som de grønne nå ligger på vippen.

Ifølge de siste målingene er nå MDG større enn både SV og Rødt med over 8.9 prosents oppslutning. Nå kan MDGs ordførerkandidat Shoaib Sultan bli Oslos nye ordfører. Foto: OLE GUNNAR ONSØIEN/NTB SCANPIX
BRAKVALG: Miljøpartiet De Grønne (MDG) har gjort et brakvalg i Oslo, og det ser ut som de grønne nå ligger på vippen. Ifølge de siste målingene er nå MDG større enn både SV og Rødt med over 8.9 prosents oppslutning. Nå kan MDGs ordførerkandidat Shoaib Sultan bli Oslos nye ordfører. Foto: OLE GUNNAR ONSØIEN/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Blir jeg valgt til ordfører i Oslo, skal jeg være hele byens ordfører. Også Tybring-Gjeddes. Ikke minst skal jeg være minoritetenes ordfører, enten vi snakker buddhister, homofile, svenske gjestearbeidere, sprøytenarkomane, dyslektikere, sjiamuslimer, tiggere, funksjonshemmede og ikke minst de fattige i Oslo», skrev Miljøpartiets De Grønnes ordførerkandidat, Shoaib Sultan, i Vårt Land i sommer. Miljøpartiet De Grønne (MDG) har gjort et brakvalg i Oslo, og det ser ut som de grønne nå ligger på vippen.

Ifølge de siste målingene er nå MDG større enn både SV og Rødt med over 8.9 prosents oppslutning. Se det siste resultatet her.  - Homofili er synd Det kan fort bety at de grønne vil kreve at deres ordførerkandidat, Shoaib Sultan, skal ta over ordførerkjedet til Fabian Stang, hvis de skal støtte Raymond Johansen som ny byrådsleder.

Om det blir slik er ennå uvisst.

Sultan, som i dag jobber som rådgiver i Antirasistisk Senter, kom med en rekke kontroversielle uttalelser da han var generalsekretær i Islamsk Råd Norge mellom 2007 - 2010.

«Jeg mener at homofili er synd siden Koranen forbyr det. Men jeg mener selvsagt ikke at man bør dømmes til døden for det», sa Sultan til Fri Tanke i 2007.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer