Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sommer i vente:

Kan bli over 25 grader

Etter vind, regn og kaldt vær, ser det ut til at torsdag og fredag blir solrike og varme flere steder.

NÅ KOMMER SOMMEREN: Sol, sommer og finvær i vente i Oslos gater. Her fra Spikersuppa. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
NÅ KOMMER SOMMEREN: Sol, sommer og finvær i vente i Oslos gater. Her fra Spikersuppa. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- Godt mulig det blir 25 grader noen steder, som i så fall blir første gang i juli i Sør-Norge, melder Meteorologene på Twitter.

Også i nord ser det ut til at finværet holder litt til.

Til NTB sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss at det også er håp for deler av lørdagen.

REGN, REGN OG ATTER REGN: Etter dager med regn ser det endelig ut til at det blir sol og varmt vær. Her fra Grønland i Oslo tirsdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
REGN, REGN OG ATTER REGN: Etter dager med regn ser det endelig ut til at det blir sol og varmt vær. Her fra Grønland i Oslo tirsdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Bygevær i Vest

Etter vind og regn de kommende dagene, er det også ventet en smak av sommer i vest. Tirsdag ble det målt vindkast på 25,9 meter per sekund ved Eigerøya og 20,2 meter per sekund ved Utsira fyr i Rogaland. Torsdag kan vinden komme opp i liten kuling på kysten av Rogaland.

– Det blir regnbyger, men noe lettere vær, særlig andre del av dagen, sier meteorologen.

På fredag blir det enkelte byger først på dagen, ellers blir det opphold og en del sol i vest, og temperaturene er ventet å stige litt.

I Møre og Romsdal blir det noen byger torsdag, mens det i Trøndelag blir perioder med regn og regnbyger i de indre strøkene. Fredag ventes det enkelte regnbyger først på dagen, særlig i indre strøk, og perioder med sol og stigende temperaturer.

Fortsatt fint i Troms og Finnmark

I Nordland ser det ut til å bli enkelte regnbyger i indre strøk torsdag, særlig øst for Bodø. Det blir også perioder med sol. Inn mot helgen blir det variabelt vær i fylket.

- Det blir litt av hvert. Både regnbyger og perioder med sol, sier Gislefoss.

I Troms og Finnmark blir det fortsatt mye godt vær torsdag, men det ser ut til å bli en god del skyer i kyststrøkene. Temperaturen holder seg, men det blir noe vind på kysten av Øst-Finnmark, ifølge meteorologen.

Fredag ser det ut til at det blir enkelte regnbyger også lengst nord i landet, i indre strøk i Finnmark. Temperaturene blir også noe lavere.

Ikke varmere på Svalbard

Svalbard, hvor det lørdag ble målt ny varmerekord, holder temperaturen seg høy. Tirsdag ble det målt over 20 grader i Longyearbyen for fjerde dag på rad.

- Det er fortsatt høye temperaturer, men det blir nok ikke høyere, sier han.

Fredag blir det stort sett oppholdsvær, og det er muligheter for tåke i øst.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!