Kan bli rekordmange dødsfall i sommer

Renere stoff gir flere overdoser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det går mot en dyster overdoserekord i sommer. De største byene i Norge melder om en kraftig økning i overdoseutrykninger i forhold til de siste årene, og trolig er årsaken at det er renere stoff er i omløp for tiden, melder nrk.no

– Vi har sett en økning nå, sannsynligvis skyldes det at det er sterkere stoff i omløp. Det gjør at folk som tar en brukerdose får så mye stoff i seg at de slutter å puste, sier overlege Guttorm Brattebø ved AMK ved Haukeland Universitetssykehus.

Overdosetallene har vært høye de siste par månedene. I mai og juni har Trondheim hatt like mange overdoser som de vanligvis har på et helt år. De samme to månedene har alarmsentralen i Bergen rykket ut 90 ganger, i Oslo 310.

– Det er flere dødsfall nå, men det tar en stund før vi ser endring i statistikken, sier Brattebø til Dagbladet.no.

Han sier det er økning i kombinasjonsmisbruket, med piller, alkohol oh sprøyter. Dermed er det også vanskelig å si hvor stor andel av overdosene heroin står for alene.

OVERDOSER: Det kan bli en sommer med overdoserekord, og dermed dødsfall, i Norge. Foto: TRULS BREKKE
OVERDOSER: Det kan bli en sommer med overdoserekord, og dermed dødsfall, i Norge. Foto: TRULS BREKKE Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer