Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan bli siktet for forsømmelse av datteren

Moren til tenåringen som ble drept på Goa må inn til avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Moren til den britiske 15-åringen som ble voldtatt og drept på det populære reisemålet Goa skal avhøres av politiet og kan bli siktet for forsømmelse av datteren.

Fiona MacKeown (43) fra Devon i England må møte sjefen for politiet på Goa Digambar Kamat.

Han vil trolig sikte henne for forsømmelse fordi hun lot datteren, Scarlett Keeling, være igjen hos kjæresten og familien hans mens resten av familien ferierte et annet sted, melder ABC News.

Vikram Varma, familiens advokat, mener politiet burde forklare hvorfor de først gikk ut med at drapet var en ulykke i stedet for å sikte den drepte jentas mor. Turistministeren i regionen mener politiet skjulte drapet for at ikke turistnæringen på stedet skulle rammes.

- Politiet bør fokusere på sine egne menn i uniform som begikk en kriminell handling og på forbryteren som overfalt og drepte Scarlett, sier Varma til TV-kanalen.

- Må ha tråkket dem på tærne

Advokaten bekrefter at Kamat har bedt MacKeown komme inn til et avhør. Kamat skal imidlertid ikke ha fortalt den dreptes mor at hun kunne bli siktet for forsømmelse. Dette fant familien ut gjennom media.

Keeling ble funnet død på en strand forrige måned. En lokal bartender ble arrestert søndag og siktet for å ha voldtatt henne. Dødsfallet ble først sagt å være drukning. En ny obduksjon som moren klarte å presse igjennom slo fast at jenta var voldtatt og drept.

DREPT:  15 år gamle Scarlett Keeling ble funnet død på en strand på Goa 15. februar. Politiet mente dødsårsaken var drukning, men mor  insisterte på at datteren var utsatt for noe kriminelt. Foto:REUTERS/Keelings familie/SCANPIX
DREPT: 15 år gamle Scarlett Keeling ble funnet død på en strand på Goa 15. februar. Politiet mente dødsårsaken var drukning, men mor insisterte på at datteren var utsatt for noe kriminelt. Foto:REUTERS/Keelings familie/SCANPIX Vis mer

- Jeg må ha tråkket dem på tærne, og nå forsøker de å endre fokus, sier MacKeown til Sky News konfrontert med nyheten om at hun kan bli siktet.

Hun forteller at hun føler seg ansvarlig fordi hun var for tillitsfull, men at hun på ingen måte føler at hun har forsømt datteren.

- Hun var hos snille mennesker som jeg trodde ville passe på henne, sier hun.

Krever sentral etterforskning

MacKeown krever at Indias sentrale etterforskningsorgan må etterforske omstendighetene rundt Scarletts død. Hun har sendt barna hjem til England, men blir selv igjen i India for å følge opp drapssaken.

Moren har forsøkt å få liket av datteren hjem til familiens hus i Devon, men har fått høre at det kan bli nødvendig med flere tester.

Ifølge ABC News annonserte politiet i dag at de ville teste Scarletts kropp for å fastslå alderen hennes, selv om det står i passet hennes at hun er 15 år gammel.

- Vi vil ikke ta flere sjanser. I morgen kan noen si at Scarlett ikke var en tenåring. Når obduksjonekspertene har gjort jobben sin vil vi gi liket over til familien, sier politiinspektør Bosco Jorge.

image: Kan bli siktet for forsømmelse av datteren
INN TIL AVHØR: Keelings mor, Fiona MacKeown risikerer å bli siktet for å ha forsømt datteren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media