HAR AVHØRT VITNER: Politiet har avhørt flere vitner i forbindelse med en mulig voldtektssak i Nordfjordeid under Malakoff-festivalen i helga.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
HAR AVHØRT VITNER: Politiet har avhørt flere vitner i forbindelse med en mulig voldtektssak i Nordfjordeid under Malakoff-festivalen i helga. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Kan bli siktet for gruppevoldtekt i Nordfjordeid

Tre unge menn under 20 år er siktet for seksuell omgang mot ei jente under 16 år i Nordfjordeid. Siktelsen kan bli utvidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiadvokat Erling Melvær i Sogn og Fjordane politidistrikt sier at siktelsen mot de tre som er pågrepet kan bli utvidet dersom det kan føres bevis for at den seksuelle omgangen er begått av flere personer i fellesskap.

En av de tre siktede skal ha blitt løslatt i formiddag, ifølge NRK.

16 års fengsel
- Vi har tatt ut en foreløpig siktelse for seksuell omgang med barn under 16 år. Den fornærmede er mellom 14 og 16 år gammel. Den bestemmelsen har en strafferamme på inntil seks år i fengsel. Dersom siktelsen blir utvidet til seksuell omgang begått av flere i fellesskap, vil strafferammen være inntil 15 år i fengsel, sier politiadvokat Erling Melvær til Dagbladet.

Politiet vil fortløpende vurdere om de siktede skal framstilles for varetektsfengsling ved Fjordene tingrett i Førde. De ble pågrepet fredag kveld og natt til lørdag.

Tekniske undersøkelser
- Jeg kan ikke si noe om hva som er framkommet under avhør av de siktede. De er alle under 20 år gamle. Vi ønsker ikke nå å oppgi nærmere alder på dem, sier Melvær.

Advokat Elisabeth Elliott sier at hun møtte sin klient i går og at hun var tilstede under avhøret av ham natt til i dag. Av hensyn til etterforskningen vil hun ikke kommentere hvordan hennes kient stiller seg til siktelsen mot ham.

Politiet har gjort tekniske undersøkelser flere steder i nærheten av festivalområdet til Malakoff-festivalen som har vært arrangert i helga. To spesielle steder har vært avsperret.

Politiadvokat Erling Melvær bekrefter at det er basestasjoner i nærheten og at det kan være mulig å innhente mobildata for de tre siktede i saken. Melvær oppfordrer publikum som kan ha sett eller hørt noe om den alvorlige hendelsen, om å ta kontakt med politiet.

Politiadvokat Erling Melvær opplyser i en pressemelding at det ikke vil bli gitt flere opplysninger eller kommentarer til denne saken før tirsdag.

VIL HA TIPS: Politiet i Sogn og Fjordane ønsker tips fra publikum i forbindelse med den mulige voldtekten i Nordfjordeid natt til søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VIL HA TIPS: Politiet i Sogn og Fjordane ønsker tips fra publikum i forbindelse med den mulige voldtekten i Nordfjordeid natt til søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer