Kan bli sittende i arrest helt til tirsdag i neste uke

Til tross for alibiene vil statsadvokaten holde Sven-Erik og Karen fengslet så lenge de kan. Kausjon har de avslått.

LANG VENTETID:  Sven Erik Berger (49) og Karen Castro Esdrelon (24) må fortsatt oppholde seg på politistasjonen selv om alt går i retning av at de ikke kan knyttes til drapet på ei seks år gammel jente. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
LANG VENTETID: Sven Erik Berger (49) og Karen Castro Esdrelon (24) må fortsatt oppholde seg på politistasjonen selv om alt går i retning av at de ikke kan knyttes til drapet på ei seks år gammel jente. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sven Erik Berger (49) og Karen Castro Esdrelon (24) er i ferd med å miste håpet om en snarlig løslatelse.

Det føderale politiet, National Bureau of Investigation (NBI), har for lengst ettergått alle parets bevegelser på den filippinske øya og slått fast at de har alibi for tidspunktet hvor ei seks år gammel jente ble drept.

- Det jeg vet er at statsadvokatens kontor har sagt at de ikke bestemmer seg nå, men vil bruke hele den tida de har til rådighet. Derfor vil de mest sannsynlig bestemme seg på tirsdag, sier Berger til Dagbladet.

- Lure triks Men heller ikke da er det sikkert at paret blir løslatt.

- Vårt håp har jo vært at de skal innse hvor sterke alibier vi har, og skjønne at dette er bortkastet tid. Samtidig jobber jo motparten med å finne på flere lure triks, så jeg har vel sluttet å tro på noe som helst her. (...) Men Karen og jeg skal holde ut. Vi vet jo at vi har sterke bevis på vår uskyld, og det vet nesten alle andre også. Det er vel mer prosess og paragrafrytteri som gjør at det tar lang tid, sier Berger.

Paret gir ikke opp håpet om at det vil skje en løsning før tirsdag i neste uke, men ser det som lite trolig.

- Politiet her har vist at de ikke er i stand til å etterforske. Vårt eneste håp er at noen over statsadvokaten kan gjøre noe før tirsdag, men det er ytterst tvilsomt. Så for Karen og meg er det like greit å innfinne oss med at neste mulighet er tirsdag i neste uke, sier Berger.

Avslo kausjon Paret skal ha fått tilbud om kausjon, noe de har avslått i samråd med sine advokater.

DREPT: Ellah Joy (6) ble funnet dumpet og drept onsdag 9. februar. Foto: Privat
DREPT: Ellah Joy (6) ble funnet dumpet og drept onsdag 9. februar. Foto: Privat Vis mer

- National Bureau of Investigation har sjekket våre alibier og sagt at alt stemmer. Deres rapport er gjort offentlig, godkjent av guvernøren. Hvorfor skal vi som uskyldige betale kausjon? Dette er bare uthaling av tid. Ikke fortjener de penger heller. Dessuten, om vi betaler, vil ting gå mye saktere enn det allerede gjør, sier Berger til Dagbladet.

I politiarresten får paret hjelp av venner og bekjente.

- Familien til Karen er meget flinke, er her hele dagen, skaffer mat og annet. Nå har vi også fått internettilgang slik at vi også kan holde kontakt med familie og venner i Norge.

Frykter rettssak Det han frykter er to ting, at saken havner i retten og at de skilles fra hverandre i et fengsel.

- Så lenge vi er her får vi være sammen. Ryker vi i fengsel kan forholdene fort bli mye verre, samt at vi blir separert, sier Berger.

Han håper i det lengste at politiet dropper saken mot dem, og at de ikke må møte i retten.

- Her er det snakk om ikke å miste ansikt. Kanskje håper de å finne noen andre før de slipper oss. Vi får ta dag for dag. At vi slipper ut er jeg helt overbevist om, bare så trist om det må en rettssak til, for da går uker og måneder, sier Berger.

Drept og dumpet Tirsdag 8. februar forsvant seks år gamle Ella Joy Pique etter at hun hadde gått inn i en svart bil etter skoleslutt på Calajoan Elementary School på øya Cebu på Fillippinene.

Dagen etter gikk drapsalarmen. En jente hadde blitt funnet dumpet under ei klippe i Barili. Ifølge obduksjonsrapporten kan dødsårsaken være at hun er blitt slått med en tung gjenstand, skriver avisa Sun Star.

Ifølge lokalaviser skal politiet nå undersøke ulike bilspor de fant på åstedet. Flere vitner skal også ha meldt seg.

ALIBI: NBI har frigitt dette overvåkningsbildet som viser Sven-Erik Berger og Karen Edrelonto sjekke inn ved et hotell på tidspunktet Ellah Joy forsvant.  Foto: CDN PHOTO / TD
ALIBI: NBI har frigitt dette overvåkningsbildet som viser Sven-Erik Berger og Karen Edrelonto sjekke inn ved et hotell på tidspunktet Ellah Joy forsvant. Foto: CDN PHOTO / TD Vis mer